Blog
Photos By Denise Truscello

U susret koncertu u Beogradu: Rod Stewart i njegovi nezaboravni hitovi

Da li peva tuđe pesme ili svoje autorske, hrapav, promukli glas Roda Stjuarta prepoznali bi uvek i bilo gde. Kao što je njegova zarazna energija i dalje jednaka onoj sa početka karijere, tako mu se ni vokal nije znatno promenio. Još od 1971. i „Maggie May“ , bio je njegov prvi hit koji je označio početak zvezdane karijere, i dalje nas vuče da zajedno sa njim zapevamo hitove koji nas prate više od pola veka.

Foto: Denise Truscello

Zanimljivo je da je baš „Maggie May“ postala popularna sasvim slučajno. To je jedna od onih pesama uvrštenih na B stranu albuma jer nije bilo drugog spremnog snimljenog materijala. Neočekivano, upravo je nju prepoznao jedan američki radijski urednik, pustio je u svom programu i ostalo je istorija.

Slično se dogodilo i s numerom „Forever Young“. Naime, sam Stewart nije nameravao da je objavi, smatrajući da nema ‘ono nešto’, ali kad mu je u studiju, za vreme finalnih radova na albumu, jedan od ton majstora, koji inače nikada ništa nije komentarisao, rekao da mu je to možda najbolja stvar, razmislio je još jednom. I dobro je da jeste, jer je  postala jedna od njegovih najslušanijih pesama.

Foto: Denise Truscello

Naravno, govoreći o njegovim najvećim hitovima, koje ćemo uskoro imati prilike da čujemo i u Beogradu, ne možemo da ne spomenemo i pesme koje nisu originalno njegove, ali ih najviše pamtimo upravo u Stewartovom izvođenju. Jedna od takvih je „Sailing“, koju su najpre izveli Sutherland Brothers, a u Rodovoj verziji u više navrata je osvajala vrhove top lista. Ili „I Don’t Wanna Talk About It“, mnogima jedna od najdražih ljubavnih pesama, koju je napisao američki gitarista Danny Whitten, a prvi put ju je snimila američka rok grupa ‘Crazy Horse’. Tu je naravno i „Have I Told You Lately“ velikog Vana Morrissona, kao i „Rhythm of My Heart“ koju je prvi izveo Holanđanin René Shuman, ali i mnoge, mnoge druge.

U susret prvom Stewartovom beogradskom koncertu, organizator obećava publici nezaboravan provod. “Radujemo se ovom koncertu, uzbuđenje raste kako nam se datum bliži. Sigurni smo da će publika uživati u koncertu Roda Stewarta, biće to zaista spektakl s njegovim svima znanim hitovima i vrhunskom produkcijom, veče kakvo samo zvezda kao što je on može da pruži.” – izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za koncert 17.5. u Štark Areni možete nabaviti na Tickets.rs.

Foto: Denise Truscello

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *