Blog
Rod Stewart

Rod Stewart i iznenađenja – Muzika, fudbal, železnica

Veliki Sir Rod Stewart kojeg sve generacije prepoznaju po hitovima kao što su: “Sailing“ , „The First Cut Is The Deepest“ , „Rhythm Of My Heart“ , “Tonight’s the night” , „Maggie May“ i mnogim drugim, nedavno je napunio 78 godina. Rođendan je proveo zaposleno, kao i inače, ovaj put zauzet promocijom novog albuma koji izlazi u februaru. Tu je i svetska turneja pa legendarni britanski roker nema puno vremena za odmor.

A šta radi kada ne radi? Muzička legenda priznaje da svoje obaveze planira u dogovoru sa porodicom i trudi se prilagoditi ih rasporedu dvojice najmlađih sinova. Otac je osmero dece i najviše uživa u toplini doma okružen ljudima koje voli.

Veliki je obožavaoc fudbala, za šta je, kaže, zaslužan njegov otac koji je i njega i braću zarazio ljubavlju prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a on je tu ljubav preneo i na svoju decu. Takođe zbog oca, rođenog Škota, navija za reprezentaciju Škotske, a zasigurno je jedan od najpoznatijih navijača Seltika na čijim je utakmicama, često sa decom, rado viđen gost. Tako je još od njegove mladosti kada je nakon održanog koncerta u Glasgowu upoznao neke od igrača koji su ga pozvali da im se pridruži na treningu.

Foto: Penny Lancaster

Kao pasionirani proizvođač maketa železnica smatra kako bi svako trebao imati neki hobi, zanimaciju koja osobu okupira dok ne radi. Da bi završio maketu železničkog grada za koju je primio i priznanje stručnog časopisa bilo mu je potrebno čak 23 godine gotovo svakodnevnog rada! Danas priznaje da možda ne bi ni krenuo u takav poduhvat da je znao koliko će trajati, ali nije mu žao ni minuta!

Uz sve navedeno ovaj Britanac je čak dva puta uvršten u Rock and Roll Hall of Fame, dobitnik je nagrade Grammy, a 2016. proglašen je vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu. Jedan je od retkih umetnika koji se može pohvaliti sa 16 singlova u samom vrhu među 10 najslušanijih na Billboard Hot 100 listi. S neverovatnih deset albuma kao i 26 hit singlova bio je na vrhu top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD-u.

U sklopu svoje svetske turneje održaće svoj prvi koncert u Beogradu i to 17.5.2024. u Štark Areni.

“Iskreno sam uzbuđen zbog svog prvog koncerta u Beogradu i veselim se što ću nastupati pred divnom srpskom publikom. Možete očekivati moje najveće hitove, ali i puno pravih iznenađenja!” – izjavio je Rod Stewart pred svoj koncert u Beogradu.

Organizator koncerta obećao je publici nezaboravno veče i vrhunski provod: “Velika je čast, ali i zadovoljstvo zastupati muzičku legendu kao što je Rod Stewart i organizovati njegov prvi koncert u Beogradu. Sigurni smo da će publika uživati u vrhunskoj produkciji, odličnoj muzici i zabavi stoga jedva čekamo maj!” – rekao je direktor Star Produkcije Alen Ključe.

Svoje ulaznice nabavite na vreme na tickets.rs!

Foto: Promo / Penny Lancaster

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *