Blog
Riblja Čorba Milanovac (11)

Riblja Čorba u Gornjem Milanovcu: „Vaša želja je za nas zapovest“

Na Serbia World Music Festival-u u Gornjem Milanovcu, koji je održan 22. aprila 2024. na Dan planete Zemlje, Riblja Čorba nam je darovala još jedan koncert za pamćenje. Izlazak legendarnog Bore Đorđevića na binu propraćen je burnom reakcijom publike. Mada je bilo prohladno veče, trg je bio ispunjen ljubiteljima dobre muzike, a došli su sa svih strana: iz Beograda, Jagodine, Ivanjice i naravno iz Čačka.

Najbrojniji su svakako bili Milanovčani, koji su nadaleko poznati po svom gostoprimstvu. Bilo je i starijih i mladih i porodica sa malom decom, tako da je toplina isijavala iz vesele gomile, a Bora je upijao tu fantastičnu razdraganost i dao sve od sebe da publika ne ostane uskraćena da čuje Čorbine najveće hitove.

Koncert je započeo pesmom “Oko mene”, zatim “Ja ratujem sam”, “Radiću šta god hoću” i tako redom, pa i preko reda. Pevali su svi! Nizale su se pesme ljubavne: “Jedino moje” , “Da tebe nije” i druge. Posebnim blokom, kako Bora kaže, “dečijih pesama”, pozdravio je svoju najmlađu publiku i čulo se horsko pevanje: “Nemoj da ideš mojom ulicom”, “Rokenrol za kućni savet” i “Avionu slomiću ti krila”. Neizostavni deo repertoara su i: “Ostaću slobodan” , “Dva dinara druže”, “Pogledaj dom svoj andjele”…

Publika je skandirala „Amsterdam“, a Bora je na to reagovao rečima „Vaša želja je za nas zapovest“, poklonio se publici i krenula je pesma. Najemotivniji momenat je bio uz pesmu “Dve gitare”, a najveseliji uz “Zadnji voz za Čačak”.

Osim muzike, Bora je sa publikom podelio i nekoliko intimnih detalja iz svog života, pa je tako u jednom trenutku rekao: “Pogledajte ovu crkvu pored! E, tu sam ja kršten davne 1952. godine, da se zna!”. Aplauz je, naravno, bio spontan i dug.

Gotovo da nije bilo pauze izmedju pesama, pa su se ovacije: “Boro mi te volimo!”, mogle čuti isključivo tokom Borinog obaćanja publici. U moru bliceva, podignutih gramofonskih ploča i transparenata izdvojio se natpis: „Boro voli te Jagodina!“

Sve je to nadzirao pun mesec iznad grada, pa je prošlo bez kiše.

Koncert je trajao više od dva sata i sve je proteklo u najboljem redu. Čestitke za organizaciju i produkciju!

Tekst: Žana Nenadović

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *