Blog
Kerber Unplugged – SNP, Novi Sad 16.2.2018.

Akustični koncert grupe Kerber u Kombank Dvorani 11. februara

Legendarni sastav Kerber održaće još jedan u nizu akustičnih koncerata, iako ne prvi put u Beogradu, ali prvi put u Kombank Dvorani 11. februara 2022. godine. Da se s hard rok repertoarom u kultnom prostoru nastavlja i u Novoj godini dokazaće nam muzičari ogromne muzičke kilometraže, koji će pred Beograđanima nastupiti zajedno sa gudačima.

U akustik aranžmanima prilagođenim posebno za ovaj koncert, a skoro više od četiri godine nakon SOLO AKUSTIK nastupa,  u ovom formatu u prestonici (decembra 2017. Sava Centar), bend će odsvirati samo neke od hitova kao što su Ratne igre, Nebo je malo za sve, Bolje da sam druge ljubio, Mama tata.

Kako najavjuju  ovo  će svakako biti jedan veoma poseban koncert, pošto, kako poručuju,  unplugged podrazumeva neku sasvim drugačiju emociju. Uz violine, ksilofon, kontrabas i perkusije publika će moći da čuje svoje omiljene pesme.

Podsetimo, bend Kerber je prošle godine proslavio jubilej 40 godina postojanja.

BIO: Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola”, „Filma” i drugih. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Album prvenac „Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1983. godine. Njihovi koncerti u to vreme su bili karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *