Blog
Sunshine

Wind Rock Fest od 20. do 22. jula na Vršačkom jezeru

Još jedan letnji festival je pred nama! Pozivamo vas u Vršac na „Wind Rock Fest“ od 20. do 22. jula 2023! Mesto dobrog druženja ostaje isto, a to je sada već poznato Vršačko jezero.

Četvrtak je namenjen mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku da se kroz sada već tradicionalni „Wind rock Up“, predstave publici, takmiče i promovišu svoju muziku i bend. Priliku da se ove godine predstave imaju bendovi: ’De sad? , Svedok , Petra , Treća smena , Kulise i Pera brada potomak, kao i bend Deformitet, pobednik „Velikogradišnske gitarijade“ 2022. godine. Novitet ovogodišnjeg „Wind rock UP“-a je saradnja sa pomenutom „Velikogradištanskom gitarijadom“, čije će pobednici od ove godine učestvovati u finalu našeg takmičenja.

„Ovom saradnjom želimo da ojačamo našu scenu mladih bendova i bendova koji se probijaju i time im pružimo priliku da se predstave široj publici“ , ističu organizatori.

Čast da zatvore takmičarski dan u četvrtak 20.7. imaće, na veliku radost brojnih fanova „Wind Rock Festa“Jorgovani. Bend ponovo dolazi na veliki zahtev publike i tu je od samog početka održavanja festivala, a ujedno je i prijatelji festivala.

Priliku da otvore program u petak imaće Majmunsko ostrvo iz Žablja, prošlogodišnji pobednici „Wind Rock UP“-a u obe konkurencije. U bogat program dana, a u ritmu panka i irske muzike, uvešće vas Scordisci – bend nastao početkom 2014. godine, iz želje da se za naše uslove bogatoj sceni irske muzike pridoda još jedna grupa, koja bi se bavila agresivnijim i tvrđim zvukom, ugledajući se prvenstveno na poznate irske, američke, kanadske i australijske bendove. Pravo iz Sarajeva stiže bend poznat kod ljubitelja R’n’R-a svih generacija –  Zabranjeno Pušenje, za sve one koji žele da uživaju u velikim hitovima Seje i ekipe, a ima ih u velikom broju.

„Kao i svaki festival, prošle godine smo preživeli ‘vatreno krštenje’ zvano letnji pljusak i oluja. Obećali smo da bendove koji nisu stigli da nastupe, ili čiji ste nastup propustili, dolaze ponovo ove godine, i evo ih tu su! Za sve vas koji ste prošle godine propustili nastup u nedelju, ponovo su tu za vas Brkovi! U Vršac stižu u okviru nove turneje ‘Nema Fusha 2023’ i sa novim albumom“ – najavljuju organizatori festivala.

U subotu, u jedno dosta energično i muzički brzo veče, uvešće vas punk bend – Neprijatelj Prelazi Zeku. Još jedan od bendova koji prošle godine nije nastupio, ali su sada tu, da sa novim albumom „Krv, Suze, Nojz“ zagreju atmosferu na jezeru. Nastavak energične večeri prati bend koji je tu već 30 godina na betonu i donose vanvremenske hitove „Miss J“ , „Kokane“ , „Žaklina traži sponzora“ , „Iza horizonta“Sunshine! Ako tu nije dosta energije, onda se sprimite, jer veče nastavlja bend koji je poznat po energičnim nastupima i jakim rifovima –  Mortal Kombat.

Pitate se da li je tu kraj ? Svakako da nije, jer program se završava u jakom ritmu uz proverene punk snage iz Novog Sada, Ritam Nereda, koji takođe dolaze sa novim albumom „Novo Doba“.

Posle ovakvog line up-a na bini, svakako će vam biti potreban odmor, a za sve vas koji želite da provedete vruće leto u Vršcu, biće kao i do sada obezbeđen kamp. Za sve one koji su zainteresovani za boravak u kampu, mogu se javiti porukom na zvaničnim Instagram i Facebook stranicama festivala.

Ulaznice za sve dane festivala, kao i pojedinačne i family paketi ( 3+1 gratis ), nalaze se u prodaji, i mogu se nabaviti putem sajta Tickets.rs.

Foto: Marina Pešić / Wind Rock Fest promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *