Blog
Thievery Corporation (3)

Thievery Corporation prvo ime desetog Nektar OK Festa 2024!

Jedan od najpopularnijih američkih, ali i svetskih bendova Thievery Corporation nastupiće na ovogodišnjem Nektar OK Festu, koji će se 19/20/21 jula održati na Tjentištu – NP Sutjeska. Posetioce festivala očekuje pravi muzički i plesni spektakl fantastične live postave benda Thievery Corporation, kojima će ovo ujedno biti i prvi nastup u Bosni i Hercegovini.

Osnivači benda su Rob Garza i Eric Hilton koje je 1995. godine u Vašingtonu povezala zajednička ljubav prema brazilskoj muzici i u godinama koje su usledile postali su začetnici čitavog podžanra elektronske muzike sa primesama regea, daba, hip hopa, indijske muzike, bosa nove, bez da su ikada upali u zamku kulturnog prisvajanja. Pesme pišu i izvode na engleskom, francuskom, španskom, persijskom i drugim jezicima. Kako i sami kažu „Sa toliko neverovatne muzike u svetu, zašto bi se neko ograničio na samo jedan žanr? Dobili smo odgovor i na to, jer mnogo je lakše ostati u jednoj traci, nego uraditi žanrovski skok. Naši počeci bili su pod uticajem muzike iz celog sveta. Hteli smo da pravimo muziku za koju ne znate da li je snimljena danas ili prije deset godina.“

Muzika benda Thievery Corporation je uvek gledala ka budućnosti, ali i odavala počast prošlosti, počevši od njihovog revolucionarnog debitantskog LP-a iz 1996. godine Sounds From The Thievery Hi-Fi, koji je u svetu Garzu i Hiltona predstavio kao producente i postavio njihov kurs pionira elektronske muzike zasnovane na pesmama sa veoma raznolikim vokalistima.

Ono što je za ovaj bend karakteristično jeste da su do planetarnog uspeha i popularnosti, milionskih tiraža svojih albuma, kao i pregleda na Youtube, nastupa na najprestižnijim svetskim festivalima, te prisutnosti u samom vrhu svetske muzičke scene već gotovo 30 godina, stigli bez podrške velikih diskografskih kuća i visokobudžetnih spotova.

Thievery Corporation prvo je veliko muzičko ime koje je najavljeno za deseto po redu izdanje Nektar OK Festa, koji će i ove godine biti održan na jednoj od najljepših festivalskih lokacija u Evropi – Tjentište/NP Sutjeska.

Organizatori su u prodaju pustili prvi kontigent festivalskog paketa OK kamp (4 dana u festivalskom kampu + ulaznica za festival) po first minute i promo ceni koje su rasprodane u rekordnom roku. Trenutno je u prodaji paket čija cena u okviru EXTRA PONUDE iznosi 60 KM. Prodaja se vrši u celoj regiji putem prodajnih servisa gigstix.ba / gigstix.com / gigstix.me / entrio.hr / entrio.si.

Uskoro nas očekuje najava novih imena koja će činiti ovogodišnji trodnevni program Nektar OK Festa koji će se održati 19/20/21 jula. Sve informacije o festivalu dostupne su na zvaničnoj web stranici www.okfest.net

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *