Blog
Ok fest 2024_lineup5_687x458

Tjentište nam i ovog leta otvara vrata nezaboravog muzičkog spektakla

Da li ste spremni da tri dana najtoplijeg meseca provedete putujući od jednog do drugog žanra? Za to putovanje vam nije potrebna ronilačka oprema, niti nužno suncobrani i kupaći kostimi, već samo dobra energija i osmeh kao najjače oružje.

Ove godine u prostoru Nacionalog parka Sutjeska održaće se jubilarni deseti Nektar OK fest. Svoju tradiciju održava od 2014. godine, kada su svojim prepoznatljivim zvukom neke od legendarih rok grupa brojnim posetiocima obeležile leto. Ono što ga čini drugačijim od drugih festivala jeste raznolik prateći program koji omogućava ljubiteljima dobre muzike da probude svoj avanturistički duh, i tako se prepuste adrenalinskom raftingu najdubljim evropskim kanjonom reke Tare.

Thievery Corporation, foto: Marina Pešić

Od 19. do 21. jula ovu binu će krasiti magični trenuci koje će izvođači širom raširenih ruku deliti sa zaljubljenicima umetničkih putešestvija. Različiti izbori se poštuju i prihvataju, što nam može potvrditi nedavno objavljen finalni lineup koji uključuje bogatu paletu izvođača kako iz sveta roka, panka i repa, tako i disk-džokeja koji će nesumnjivo preneti lepotu i ovog muzičkog izraza. Ono u čemu festivalska scena nema konkurencije je osvrt na možda i ne toliko publici poznate muzičare, prilika koja se pruža koliko njima da se predstave, toliko i nama da ih upoznamo je od neprocenjivog, a možda i presudnog značaja za dalji karijerni razvoj.

Neno Belan & Fiumens, Buč Kesidi, Atheist Rap, Bjesovi, Who See, Dža ili Bu uz Thievery Corporation, The Toy Dolls, Parni Valjak, Ritam Nereda, Zoster, Tamikrest, Vojka V, Letu Štuke, Grše, M.O.R.T., Mortal Kombat, Nipplepeople, Bojanu Vunturišević, Eyesburn, Pero Defformero, Svemirko, Savršene marginalce, Sunshine doneće melodije neizostavnih OK žanrova, dok će za elektronski zvuk biti zaduženi OXIA, Technasia, Victor Ruiz, DJ Jock, Mladen Tomic, Nebs Jack, Nemax i Jakka.

Parni Valjak, foto: Marina Pešić

Reklo bi se da ovu muzičku, a isto tako i prirodnjačku magiju ne bi trebalo propustiti, s tim u vezi kucnuo je čas za kupovinu festivalskog paketa koji uključuje 4 dana u festivalskom kampu i ulaznicu za festival, a on je dostupan i putem prodajnih servisa, kao i na sajtovima gigstix.ba / gigstix.com / gigstix.me / entrio.hr / entrio.si.

Tekst: Ana Milutinović

Foto: Promo / Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *