Blog
Atheist Rap EXIT (2)

Rođendan Atheist Rapa u Novom Sadu – 35 godina panka iz doba Juge!

Jubilej novosadske pank-rok grupe Atheist Rap, 35 godina aktivnog sviranja, koncertnih turneja i snimanja albuma, tri i po decenije bezuslovne razmene energije sa publikom širom Balkana, ali i Evrope, proslaviće se koncertom u Novom Sadu. Ono što ih krasi su žestok zvuk, jasno upućene poruke na prave adrese, kritike postojećeg stanja, prepoznatljiv humor te vrlo zanimljiva pesnička naracija. Došlo je vreme da se proslavi u istom gradu gde je sve i počelo, kako za bend tako i za njihovu publiku – 6. aprila u Novom Sadu! Domaćin slavljeničkog koncerta će biti Hala 2 Novosadskog sajma, mesto koje u poslednje vreme organizuje najprestižnije događaje kada je u pitanju rokenrol muzika.

6. aprila 2024. će bar na dva sata da stane sve, osim pank-rok giganata i njihove mašine jer se tog dana momci vraćaju u grad ili, kako sami sebe nazivaju, ‘Matori pokvarenjaci’ koji sviraju Pank iz doba Juge. 6. april je rezervisan za veliki koncert Atheist Rapa, za „Godinu kulture“, „Pritilend“, sage o kultnim limuzinama „Wartburg“ i „Trabant“, „Dr. Popa“ i sve ostale dobro poznate egzotične i groteskne likove i montipajtonovske događaje koji su ispripovedani i opevani u njihovim stihovima.

Pank-rok mašina je upaljena 1988. godine u kultnom novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa, neplanski, kroz druženje, zabavu i neizmernu ljubav prema muzici. Nekoliko meseci kasnije održali su svoj prvi koncert u Novosadskoj kapiji u Petrovaradinu i ostalo je istorija… Posle 35 godina, Radule , dr Pop i drugari i dalje rade, a neki tekstovi i pesme su danas aktuelniji nego ikada, što samo govori o tome da je bend prošao test vremena i ako je u pitanju tri i po decenije konstantnog delovanja. Takođe, ono što se ne sme izostaviti jeste to da je Atheist Rap bend koji je izvršio jedan od najvećih uticaja na sviranje i razvoj pank-rok muzike na ovim prostorima. Za to je najbolji dokaz sve više i više publike, kako one koju su zadržali tokom 35 godina, tako i novih mladih snaga koji se pojavljuju na njihovim koncertima.

Atheist Rap je bend čija je diskografija svojevrsan omaž i validan dokument vremena koji smo prošli u prethodnih 35 godina i, ono što je veoma važno, poruke koje je bend slao nikada nisu slate sa galerija, nego direktno, sa zemlje, u ravni sa publikom koja je te poruke shvatala, prihvatala i kroz njih sazrevala.

Organizatori ovog događaja najavljuju audio i vizuelni spektakl koji će se dugo pamtiti, a zainteresovani ulaznice za ovaj događaj mogu pronaći na svim Gigs Tix prodajnim mestima kao i na onlajn Gigs Tix prodavnici.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *