Blog
Kruz Roudi - foto Una Tomašević

Kruz Roudi novim singlom „Sve kruži“ najavljuju istoimeni album prvenac

Mladi alternativni trojac iz novog Sada, Kruz Roudi, predstavlja „Sve kruži”, drugi singl sa njihovog predstojećeg istoimenog albuma prvenca, čije objavljivanje za izdavačku kuću Lampshade Media očekujemo na jesen ove godine. Singl je nastao u zajedničkom aranžmanu članova benda – Mladena Rakića (vokal, gitara), Nemanje Đorđevića (bas gitara, vokal) i Danila Milivojevića (bubnjevi, vokal), a prati ga video spot koji u prvi plan ističe okretanje prirodi i vraćanje analognom, u režiji Mije Mlinarević i Une Tomašević.

„Pesma se bavi našim zamišljenim putovanjima, u laganoj vožnji po lavirintima sopstvenog duha. ‘Sve kruži’ je povezivanje sa prirodom, traženje ravnoteže, hodanje po cikličnim životnim stazama na kojima povremeno zastajemo i postavljamo pitanje: da li je sve što se dešava, zapravo, već bilo?“ – objašnjava pevač, gitarista i tekstopisac Mladen Rakić.

Njihov prvi singl „Repriza” delio je poziciju u polufinalu za Nagradu Milana Mladenovića sa još 46 bendova, što ovom alternativnom trojcu u usponu daje poseban zalet: „Činjenica da se već naš prvi singl plasirao u polufinale ove prestižne nagrade je zaista vetar u leđa, potvrda da smo napravili nešto kvalitetno i da se naša muzika razvija u dobrom smeru“ – smatraju momci iz benda Kruz Roudi.

Sastav takođe može da se pohvali i bogatom letnjom sezonom – 27. jula nastupaju na „Roll and Blues Festivalu“ u Aranđelovcu, pre Kande, Kodže i Nebojše, a 4. avgusta očekuje ih i prvi samostalni nastup u prestonici – „Koncert na Zidiću“ ispred Doma omladine Beograda.

„Uzbuđeni smo povodom svega što smo do sada uradili i svega što tek predstoji, kao i što će baš ‘Koncert na Zidiću’ biti naš prvi nastup u Beogradu. Sviraćemo pesme sa predstojećeg albuma i želimo da pružimo najbolju svirku do sada!“ – zaključuju Roudiji.

Fotografija: Una Tomašević

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *