Blog
Goran Karan_Marina Pešić (27)

Proslavljeni tenor Goran Karan i ove godine pevaće „U srcu Beograda”

Proslavljeni splitski tenor Goran Karan, ove godine vraća se na Veliku scenu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, gde je, kako je i sam ranije priznao, doživeo neke od najlepših trenutaka u svojoj karijeri. Baš zbog toga, ovogodišnji koncert zakazan za 6. oktobar biće održan pod nazivom „U srcu Beograda“.

Posle samo godinu dana ovdašnju publiku će opet zaseniti hitovi čuvenog tenora i njegovog benda, među kojima su: „Vagabundo“ , „Kad zaspu anđeli“ , „Ako to je sve“ , „Gorko more“ , „Lipa si lipa“ , „Par je božji dar“ , ali i prošlogodišnji hit singl „Ne da mi pisma“ , za koju i sam Karan kaže da je „pesma nastala kao njegova inspiracija na poslednje godine, u kojima je svet promenio svoje lice“.

Karan je ponosni vlasnik više priznatih muzičkih nagrada. Rođeni Beograđanin, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, 2019. godine postao je vlasnik prestižne nagrade Porin za album „Glas juga“, ali osvojio je i Gran Prix Splitskog festivala s pesmom „Kuća naše pesme“. Autor muzike i stihova za ovu pesmu je sam Karan, a u pesmi pevaju još i Tedi Spalato i ansambl Sveti Juraj HRM.

Goran Karan je tokom svoje karijere objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta. Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Kemalom Montenom, Zdenkom Runjićem, Rajkom Dujmićem i mnogim drugima…

Karan je i tokom ranijih godina svoje karijere bio dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja „Porin“ i to u tri kategorije: za Najbolji album zabavne muzike, za Najbolju mušku vokalnu interpretaciju i Najbolju vokalnu saradnju – duet sa Oliverom Dragojevićem.

Ulaznice za oktobarski koncert su u prodaji na mtsdvorana.rs.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *