Blog
Matija Dedić i Ana Stanić (2)

Čuvena pesma “Milena” odiše novom magijom zahvaljujući Ani Stanić i Matiji Dedić

Kada su Ana Stanić i pijanista Matija Dedić, pre četiri godine izveli “Ne plači” u Sava Centru na koncertu posvećenom velikom Arsenu, oboje su priželjkivali da snime nešto zajedno.

“Godinama pratim sve što se dešava na muzičkoj sceni Srbije. Tako sam nekako i uočio Anu. Za koncert koji sam radio 2019. godine u čast Arsena pozvao sam je i u startu me najpozitivnije iznenadila odabirom pesme i izvanredno je izvela pesmu na koncertu. Ostali smo u kontaktu i dugo se dogovarali da napravimo studijski snimak i spot s’ obzirom na muzički i prijateljski odnos koji je stvoren. Jako sam srećan da se to napokon desilo i nadam se da ćemo imati  još saradnji u budućnosti“ , izjavio je Matija Dedić.

Još jedna saradnia kojoi sam se dugo radovala i napokon se desila! Od kada smo pre 4 godine Matija i ja izveli ‘Ne plači’ u Sava Centru na koncertu posvećenom njegovom ocu, velikom Arsenu Dediću, priželjkujem da snimimo nešto zajedno. Predložio mi je da to bude baš ‘Milena’, pesma iz sedamdestih godina posvećena Mileni Dravić, čarobna oda njenoj neobičnoj prirodi, retko pevana i obrađivana pesma. Snimajući je, družili smo se i uživali u svakoj noti i emocii. Sve smo uradili u 24 sata na bum, onako kako najviše volim. Osećam odgovornost samo što spominjem ta dva velika imena. Matija i ja smo je snimili i dali joj svako po svoj komad srca. On za klavirom, ja za mikrofonom. Mi smo u studiju bili blagosloveni tog subotnjeg popodneva, snimajući je kao što se nekada snimalo, oboje istovremeno, bez mnogo dogovora i uvežbavanja, samo trenutak i osećaj. Zahvaljujem se dragom Matiji na ovoj poslastici za dušu” , nadovezuje se Ana Stanić.

Za režiju i montažu spota bio je zadužen Filip Dedić.

Sigurni smo da će pesma doprineti da još duže ostavi trag u vremenu.

Foto: Promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *