Blog
sacher-press

“Morska trava” – neplanirani singl benda Sacher

Osnivač kultnih bendova Haustor i Vještice, Srđan Sacher sa svojim novim bendom, jednostavno nazvanim, SACHER, nastavlja svoj autentični autorski put kojem je još davno jedan nadahnuti kritičar nadenuo ime Sacher-pop, koji je najjednostavnije opisati kao “totalno drukčijeg od drugih”. Istoimeni song je uz “Moju prvu ljubav (Djevojke u ljetnim haljinama volim)”, “Ne-običan dan”, “Volim slušati radio”, “Zlato” i “Kradljivca srca”, jedan od najvećih Sacherovih hitova.

Sacher je više puta u intervjuima rekao da na užas i muzičara i kritičara, odlazi iz bendova kad oseti da su dosegli sve što su mogli muzički i kad mu prestanu biti izazov. Čovek je to koji ode kad je drugima najzanimljivije, samo da bi se ponovno pojavio transformisan kad se to najmanje očekuje. Tako se i sada vratio nakon godina posvećenih poeziji, putovanjima, životu negde drugo i muzici za animirani film, pozorište i televiziju.

Singl „Morska trava” nastao je potpuno neplanirano pred kraj snimanja novog albuma, „Stara slava”. Kako tu ne spada, jer su na albumu samo remake-ovi starih stvari, odlučili su ga objaviti preko reda. „Pjesma nam se dopala pa nismo htjeli čekati da dođe na red. S obzirom da je Stara slava dupli album, to bi moglo potrajati godinama.”

Uz članove benda, Miljana BakićaIvana Beuca na gitarama, Dragana Brkljačića za bubnjevima i vokala Filipa Riđičkog, Sacheru se ovaj put pridružilo dosta gostiju. Na udaraljkama je Tin Brkljačić, a duvačke instrumente sviraju Igor Pavlica – truba, Damir Prica Kafka-Capri – tenor i sopran saksofon, Nikola Santro – trombon i Jurij Novoselić, koji je za njih napravio i aranžmane – tenor i alt saksofon. ”Zrikavci su naši domaći, snimljeni ljetos na Visu i Lastovu”, izjavio je Sacher.

Za produkciju, miks i mastering zaslužan je Zvonimir Dusper-Dus, a za spot je zaslužna i ovaj put Branka Sacher.

Dok novi album starih stvari ne puste u etar, poslušajte još uvek aktuelnni album “Biser, ambra, jantar” iz 2019. godine, koji se najbolje može opisati kao “slojevit, smrtonosno ozbiljan, a vedar, kao kad iziđe sunce nakon puno kiše… dok je još sve natopljeno”.

Foto: Promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *