Blog
Ana Kabalin (Doringo Videography) (28)

„Dogodi se“ novi zvuk Ane Kabalin

Riječka pevačica Ana Kabalin predstavlja četvrti singl pod nazivom „Dogodi se“. Radi se o elektro pop pesmi koja je na tragu riječkog zvuka osamdesetih i devedesetih godina, pojačanog modernom produkcijom. Za razliku od ranijeg bendovskog pristupa pesmama, ovaj put su sintisajzeri i zarazne melodije svojom prepoznatljivošću jasno otkrile autora pesme Vedrana Križana (Revizor music). Uz Vedrana, zvuk su upotpunile uvek vrhunske gitare Ivana Pešuta, a miksom i masteringom produkcija Zvonimira Duspera Dusa.

Kad se zaljubiš onda je svijet idealan, to je jedan od najljepših osjećaja kojeg svatko od nas jednom ili više puta proživi iako, nakon nekog vremena, shvatiš da si vidio mutno i vraćaš se u zbilju. Sve to skupa opisano je u ovoj pjesmi kroz vrckavu i pamtljivu melodiju za koju jedva čekam da vam se danima vrti po glavi. Vedran i ja smo razgovarali o tome na koji način bi dovršili svoju ideju i izbor je pao na Dusa koji je objeručke prihvatio izazov. Iznimno mi je drago zbog toga a njegovo znanje jasno se ocrtava u konačnom rezultatu.“ – o pjesmi „Dogodi se“ rekla je Ana.

Pesmu prati i njen videospot, u režiji Dinka Čvorića Doringa, razigran i plesan poput novog zvuka Ane Kabalin, koja o samom snimanju ovog spota kaže: „Spot predstavlja svojevrsnu reminescenciju o događajima koje sam proživjela, kao i tuđa iskustva, u opuštenoj atmosferi nedjeljnog druženja sa širom obitelji u predivnom ambijentu Istre. Dinamiku i uživanciju u spotu fenomenalno je prenio Doringo s kojim mi je ovo već treća suradnja i mogu reći da napokon imam spot pun akcije. Zahvaljujem se mojim rođacima koji su svi od reda prihvatili surađivati i biti dio seta, naravno zabave nije falilo što se u spotu i vidi.“

Ana Kabalin prvenstveno je studijski vokal i live izvođač. Ljubav prema muzici kreće od najranijeg doba kada započinje svoje klasično muzičko obrazovanje u osnovnoj muzičkoj školi Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci – smer klavir.

Prva iskustva u javnim nastupima, važnosti scenskog pokreta te iskustvo rada u grupama stiče u legendarnim Putokazima. Tokom rada sa njima već se počinje baviti snimanjem pratećih vokala i javnim nastupima za razne izvođače. Kao solista počinje nastupati nakon ulaska u grupu Metrobolik gde deluje 7 godina. Za to vreme izdaje i tri samostalna singla. U međuvremenu, sa svojim karakterističnim vokalom dolazi u fokus velikih muzičkih umetnika sa kojima započinje dugogodišnje saradnje od kojih neke traju do današnjih dana. Neki od najznačajnijih su svakako Oliver Dragojević („Oliver u Royal Albert Hallu“), Tereza Kesovija („Tereza a l’Olympia“), Tony Cetinski („Furia tour“), Radojka Šverko, Neno Belan i naravno Parni Valjak u kojem je stalni prateći vokal zadnjih 10 godina. Paralelno sa svim tim delovanjima, dva puta je nastupila na Eurosongu – 2003. godine kao prateći vokal Hrvatskoj predstavnici Claudia Beni, te 2008. kao prateći vokal predstavniku Crne Gore Stefanu Filipoviću. Sarađuje i na projektima velikog niza kako domaćih, tako i stranih izvođača a u svom radu svakako ističe da osim pevanja, radi često i kao koautor muzike i vokalni aranžer.

Fotografije: Doringo Photography

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *