Blog
Crvena Jabuka Opatija 1.7.2023. foto Marina Pešić (arhiva) (16)

Dario Duvnjak objavio prvi solo album „Nisam više mangup“

Nakon objave istoimenog singla, u prodaji je prvi solo album talentovanog kantautora Daria Duvnjaka – „Nisam više mangup“, koji se sada može naći na streaming platformama te u fizičkoj prodaji. Album istražuje teme odrastanja, introspekcije i pronalaska autentičnog sebe u svetu koji se neprestano menja. Dario navodi kako publika može očekivati iskrene i duboke emocije te ljubavne trenutke koje će, nada se, dotaknuti srca slušalaca.

Foto: Manda Matić & Matija Lovrenović

Album donosi dvanaest pesama, od toga osam potpuno novih, nikada objavljenih. Od toga i dva dueta, jedan sa legendarnim Draženom Žerićem Žerom, a drugi duet Dario je snimio s mladom Korinom Oliviom Rogić, koja je učestvovala u poslednjoj sezoni televizijskog showa The Voice. Iza svih tekstova i muzike napisane za pesme, stoji upravo Dario, a albumu je gostovalo 12 ljudi, a sam Dario je odsvirao i dobar deo instrumentalnih deonica.

„Album ‘Nisam više mangup’ predstavlja moj prvi solo korak u glazbi, s 12 pjesama koje istražuju različite teme i emocije. Suradnje s Žerom na prvoj pjesmi i Korinom Olivijom na posljednjoj pjesmi dodaju poseban pečat albumu. Nakon izlaska pet singlova, planiram još izdvojiti par singlova i snimiti par spotova kako bih dodatno istaknuo raznolikost albuma. Spremam i live promociju sa svojom ekipom tako da bit će ovo još jedna zanimljiva godina“, poručuje Dario.

Foto: Marina Pešić

Dario Duvnjak svoju diskografsku karijeru započeo je u bendu Dusty Hats 2014. godine, a s istim bendom objavljuje album „Suze ili smijeh“ 2019. godine, sa deset autorskih pesama. Solo karijeru Dario započinje 2021. sa singlom „Kockar“, a kao i sa bendom, produkciju za singlove, pa tako i za ceo ovaj album, preuzima Dragomir Herendić Dragianni, koji uz Darija potpisuje aranžmane na albumu „Nisam više mangup“. 2021. godine Dario se pridružuje legendarnom bendu Crvena Jabuka, gde svira solo gitaru, te do danas s Jabukom obilazi i svira brojne koncerte i velike evropske te prekookeanske turneje.

Album možete poslušati preko linka: https://ampl.ink/GlkAe

Foto: Marina Pešić / Promo (Manda Matić & Matija Lovrenović)

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *