Blog
Kaliopi (1)

VULKAN EMOCIJA: Kaliopi ljubavlju ispunila MTS dvoranu

“U mome gradu danas gostuje ljubav! Imam nadu da možda sretnem te. Živa bila ljubav!” Ovim stihovima pesme “Vrisnem” počeo je dugo očekivani koncert makedonske dive Kaliopi u prepunoj MTS Dvorani u Beogradu. Kaliopi i beogradska publika povezani su neraskidivom bliskošću, što se moglo lako primetiti po ozarenim licima i raširenim rukama svih prisutnih od trenutka kada je izašla na scenu.

Osim njenog prepoznatljivog glasa i čarobnog osmeha, Kaliopi krase mnoge uzvišene vrline kao što su veliko srce, nesvakidašnja harizma i čovekoljublje. Njena vesela priroda i vrcavi humor očarali su sve prisutne, a svoje najlepše pesme izvodila je uz neprestano trčkaranje po sceni, ali i po sali, izmedju redova, gde je plesala i grlila se sa publikom.

Nizali su se hitovi: „Vučica“, „Jutro“, „Poželi“, „Oboi me“, „Mesečina“, „Mrvica“, „Za samo eden den“ i mnoge druge, dobre stare i neke nove pesme. Mladi su već uz prvu pesmu skočili na noge i đuskali, a uz „Kofer ljubavi“ predstavila je članove svog benda i tada su i oni stariji ustali i zaplesali.

Koncert je začinjen specijalnim gostima, koji su, na radost publike, doprineli uzavreloj atmosferi. Mladi Strahinja Segedinski sa svojom tamburom pridružio se bendu u pesmi „Lokomotiva“. Pesmu „Znam“ Kaliopi je otpevala u duetu sa Željkom Samardžićem, a nakon toga Željko je otpevao i svoje dve pesme: „Možda“ i „Ljubavnik“.

Najlepše iznenadjenje je bio ulazak na scenu dečice iz hora Čarolija. Sva su deca bila obučena u rokerskom stilu, a horom je dirigovala Leontina. Oni su zajedno sa Kaliopi izveli pesmu „Nebo mi sja“ i nagrađeni su jednim od najdužih aplauza te večeri.

Zatim je Kaliopi predstavila svoj novi singl „Kad osvane“ i najavila da će ući u studio 18. februara i snimiti neke nove pesme, na šta je publika reagovala uz glasno odobravanje.

Dva i po sata nije bilo dovoljno da se izvedu sve divne pesme iz njene bogate karijere. Kaliopi se dva puta vraćala na bis da bi otpevala svoje najveće hitove: „Crno i belo“ i „Rođeni“, a onda se oprostila od beogradske publike do sledećeg susreta.

Tekst: Žana Nenadović

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *