Blog
barutana-week-2-koncerti-1920x1080

Slavljenički koncerti Atheist Rapa i Ane Popović ovog vikenda u Barutani

Ovog vikenda u beogradskoj Barutani na Kalemegdanu publika će imati prilike da uživa u hiljaditom koncertu sastava Atheist Rap, kao i nastupu čuvene blues gitaristkinje i pevačice Ane Popović sa bendom.

Jubilarni hiljaditi koncert legendarnog novosadskog punk rock benda Atheist Rap biće održan u Barutani u petak 20. maja, sa početkom u 20 časova. Tom prilikom ovaj sastav proslaviće i 33 godine karijere i svojim fanovima prirediti spektakularan nastup.

Tim povodom članovi benda poručuju: „Hiljaditi koncert benda je nešto što nismo mogli ni da zamislimo da će nam se desiti kada smo počinjali, a i pre samo dve godine kada je počela pandemija, nismo bili sigurni da li ćemo dogurati do te cifre, iako nam je falilo još samo malo do jubilarnog broja nastupa. Međutim, pregurali smo kao ekipa sve nedaće u ovim olovno teškim vremenima i dočekali smo priliku da zajedno sa našim fanovima proslavimo ovaj nama, a verujemo i njima, veliki i dragoceni jubilej. Koncert u Barutaniće biti održan pre svega u čast svih koji nas bodre u prethodne 33 godine i bez kojih ne bismo danas bili tu gde jesmo. Upravo zbog njih ovog puta sviraćemo set listu koja će biti izbor najznačajnijih pesama benda iz svih perioda postojanja benda, ali i tri potpuno nove pesme koje publika u Beogradu nije još imala priliku da čuje uživo. Što se nas tiče, možemo sportskim žargonom da najavimo da ćemo ostaviti srce na terenu. Hiljaditi koncert se dešava samo jednom u karijeri i potrudićemo se da svima ostane u najboljem sećanju“.

Čuvena blues gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom u nedelju 22. maja, od 20 časova, u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj poslednji album „Live for Live“. Svoj povratak u rodni grad i proslavu dve decenije na sceni Ana Popović sa radošću najavljuje i kaže da su joj naročito dragi koncerti u Beogradu, budući da se ne dešavaju baš često.

Nastup u mom rodnom gradu ne može da se poredi sa bilo kojim drugim. Jedva čekam da u Barutani 22. maja sa svojom publikom proslavim dve decenije od osnivanja benda i podelim novi zvuk i sve što me je inspirisalo proteklih godina. To će biti veliki miks svih mojih pesama i albuma. Dolazim sa šestočlanim bendom. Biće dosta funka, bluesa, rocka i soul muzike. Oni koji vole gitare imaće priliku zaista da uživaju, ali na sceni će biti i duvači… sve u svemu jedan dobar groove. Bend se uveliko raduje što dolazimo u Beograd jer znaju koliko to meni znači, koliko je naša publika divna. Promovišemo live album „Live For Live“, u slobodnom prevodu na srpski Živimo za uživo. To je presek moje karijere, jer je 2020. godine bilo 20 godina otkako sam osnovala bend pod svojim imenom. I taj album je kompilacija pesama u novim aranžmanima, sa raznih ploča iz različitih perioda mog muzičkog razvoja („Trilogy“, „Like it on top“, „Can you stand the heat“ itd)“ poručuje Ana Popović pred koncert u Beogradu.

Ulaznice za ove koncerte u organizaciji Strangefear su u prodaji putem Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, kao i Cooltix onlajn platforme.

Foto: Strangefear promo/Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *