Blog
1920x1005

Novosadski koncert Eve Braun 10. marta u Domu kulture

U četvrtak, 10. marta od 21h u Domu kulture u Novom Sadu biće održan koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina Eve Braun. Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni.

Četiri drugara – Milan Glavaški (gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal) i Ljuba Rajić (bubnjevi) prve demo snimke uradili su 1985. godine i grad Bečej stavili na rock mapu naše zemlje. Zvanično, grupu Eva Braun osnovali su u proleće 1991. godine u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme („Kuća lutaka“, „Kao da znam“, „Sva tvoja ćutanja“, „Dan pobede“…). U septembru iste godine, nakon odsluženja vojnog roka, pridružuje im se Ljuba Rajić. Naziv benda nastao je na predlog Gorana Vasovića i ostali članovi su ga jednoglasno prihvatili, kao veoma neobičan i istovremeno provokativan. Prvi koncert održali su krajem 1991. godine. Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan. Trenutna postava benda je: Goran Vasović, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Shegerly.

Pogledajte njihov najnoviji spot za pesmu „Ti si sve“.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1200 rsd, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i onlajn:  http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/15-domkulture/3467-eva-braun-

Fotografije: Promo/Line Up

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *