Blog
EXIT VR zona SSF 2023

EXIT i Coca-Cola donose najbolje svetsko festivalsko VR iskustvo uz niz događaja

Nakon što je EXIT festival prošle godine premijerno predstavio ekskluzivni VR projekat na Svetskoj izložbi Expo Dubai, EXIT i Coca-Cola u periodu od 27. maja do 18. juna pokreću niz događaja pod nazivom EXITVERSE @ Coke Studio, u šest gradova Srbije i dva grada u Severnoj Makedoniji. Najbolje svetsko festivalsko VR iskustvo posetiocima će dati priliku da virtuelno iskuse EXIT festival sa mesta koja nikome nisu dostupna – tačno pored Davida Guette na Glavnoj bini ili uz Solomuna i Paul Kalkbrennera na Dance Areni! Posebno za ovu priliku biće kreirani i specijalni paketi brendiranih proizvoda od kojih po jedan u svakom od gradova sadrži dve VIP ulaznice za EXIT, dok će sva prikupljena sredstva preko EXIT Fondacije biti donirana u humanitarne svrhe.

EXITVERSE @ Coke Studio predstavlja svojevrsnu turneju koja ima za cilj širenje energije i duha EXIT festivala, kao i povezivanje lokalnih zajednica sa regionalnom muzičkom scenom, čime će posetioci imati priliku da uživaju u elektronskoj muzici i dožive jedinstveno EXIT iskustvo u svojim gradovima.

Ekskluzivni Exitov VR projekat prvobitno je predstavljen na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, u okviru Srpskog paviljona, i od tada je VR zona sastavni deo svih Exitovih festivala i događaja. Ovaj impresivni audio-vizuelni projekat čine poznate festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom, od kojih su neke u potpunosti nedostupne posetiocima. Priliku da iskuse najbolje svetsko festivalsko VR iskustvo imali su i posetioci EXIT i Sea Dance festivala, u specijalnim VR zonama u okviru festivala, kao i na izdanjima Tomorrow konferencije.

U okviru ove turneje posetioce širom Srbije očekuje i bogat muzički program, koji će u različitim gradovima predvoditi DJ-evi Marko Nastić, Andrej Micajkov, Soul Case, Luton & Šćepine vragolije, Rescobar, Runy, Chvare, Vaso, zarEz, Shoomadisco, a među gradovima u kojima će događaji biti realizovani su Kragujevac, Niš, Subotica, Pančevo, Beograd i Novi Sad, kao i dva grada u Severnoj Makedoniji – Strumica i Skoplje.

EXITVERSE @ Coke Studio turneja startuje u subotu, 27. maja u Kragujevcu, a već dan kasnije seli se u Niš. Vikend nakon toga stiže i u Severnu Makedoniju, gde je 3. jun rezervisan za Strumicu, a 4. jun za Skoplje. Turneja se nastavlja u Novom Sadu 10. juna, u Subotici 11. juna, i u Pančevu 17. juna, dok će završna stanica biti Beograd, u nedelju, 18. juna.

Coke Studio je jedinstvena muzička platforma koja povezuje raznolike talente iz celog sveta kako bi predstavila inovativne i kreativne saradnje u industriji. Platforma okuplja umetnike različitih žanrova, pozadina i stilova kako bi stvorila snažne muzičke doživljaje, promovisala kulturu i zajedništvo. Kroz svoje mnogobrojne sezone, Coke Studio je postao poznat po stvaranju autentičnih spojeva i izvanrednih nastupa.

Na EXIT festivalu od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće predvodnici najtraženije turneje na svetu The Prodigy, rap bogovi Wu-Tang Clan, Gremi rekorder Skrillex, Chase & Status, Rico Nasty, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter  i mnogi drugi.

Fotografije: EXIT Photo Team

Vizuali: EXIT Promo
Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *