Blog
VODITELJSKI TRIO 7 BUNT ROK FESTIVALA Lama Branka i Iskaz

Voditeljski trio 7. Bunt rok festivala: Branka, Lama i Iskaz

Dvadeset novih, mladih muzičkih sastava i autora iz cele Srbije, dobiće priliku da 1, 2. i 3. juna na Bunt rok festivalu RTS-a predstave televizijskom auditorijumu svoju muziku a najbolji među njima će osvojiti i vredne nagrade.

Autorki ovog projekta, Branki Glavonjić će se u ulozi vodtelja pridružiti dva poznata muzičara: Zoran Stefanov Iskaz (“Iskaz”) i Aleksandar Marković Lama (“Bolesna štenad”). Branka i Lama će sa glavne bine voditi program festivala, a Iskaz će biti zadužen za dobru atmosferu među 20 takmičara.

“Ono što već sada mogu da vam obećam- očekujte tri zanimljive i atraktivne večeri programa 7. Bunt rok festivala. Probe uveliko traju, divna je atmosfera i svi se radujemo što ćemo zajedno sprovesti još jedno izdanje festivala. Lama i Iskaz su se odlično snašli kao voditelji, jedan je prethodnih godina već bio u toj ulozi a jedan debituje. Odlično funkcionišemo kao tim” , poverila je Branka Glavonjić.

“Dugo sam na sceni, u muzičkim vodama i verujem da će mi to iskustvo pomoći i da što bolje odgovorim zahvevima ove, voditeljske uloge. Uživamo na probama, divna je energija i trudiću se da budem na visini zadatka. Imam i elegantan stajling, vrlo lepa odela…” , otkrio  je Aleksandar Marković Lama i dododao: “Kao muzičar znam koliko je važno za mlad, nepoznat bend da dobije priliku da se pojavi na ovakvom festivalu, da dobije šansu da široj publici predstavi svoju muziku i zato vrlo poštujem ovo što Branka i RTS rade, ta vrsta konkretne podrške rok muzičarima na početku karijere mnogo znači.”

Zoran Stefanov Iskaz već je ranije bio u ulozi voditelja Bunt rok festivala, a tokom sedmog izdanja on će tokom tri večeri festivala (1, 2. i 3. juna) biti zadužen za dobru atmosferu u bekstejdžu, među takmičarima: “Drago mi je što sam i dalje deo ovog velikog i važnog projekta, zaista svi uživamo u radu i svim pripremama. Takmičari su vrlo mladi, dolaze iz cele Srbije, sviraju brojne muzičke pravce rok muzike a mnogima će ovo bit ii prvo iskustvo nastupa u velikom TV studiju i na sceni. Zato ću se potruditi da im razbijem tremu, da ih razveselim i ohrabrim da se predstave na najbolji način. I samo učešće na Bunt rok festival mnogo znači, verujem da ćete nas gledati i da ćemo zajedno napraviti još jedno odlično izdanje Bunt rok festivala.”

7. Bunt rok festival posvećen je afirmaciji novih muzičara i autora i osvežavanju domaće rok scene. Tri večeri programa ovogodišnjeg izdanja festivala pratićemo idućeg vikenda -1, 2. i 3. juna (RTS2 i RTS Planeta – četvrtak, petak i subota od 22.00 sata) .

U revijalnom programu festivala, nastupiće: Кonstrakta i „Zemlja gruva“ , „E play“ , „Кanda Кodža i Nebojša“ , „Iskaz“ , „Bolesna štenad“ , „Viva Vops“ (pobednici 3. BRF) i pobednici prethodnog, 6. BRF- bend „Sanitarium“.

Dvadeset muzičkih sastava i autora iz cele Srbije, nadmetaće se za pobedu i ostale vredne nagrade festivala.

U prvom polufinalu 7. Bunt rok festivala RTS-a (četvrtak, 1. jun, RTS2 i RTS Planeta u 22.00) će se predstaviti: „Razvigor“ , „Deformitet“ , „Rihter“ , Milan Kosanović, „Sara Džesika Panker“ , „Bagremov med“ , „Kontra štim“ , Katerina, „Promonael“ i „Majmunsko ostrvo“.

U drugom polufinalu, u petak 2. juna (RTS2 i RTS Planeta u 22.00) nastupiće takmičari: „Sin Seekas“ , „Fade out“ , „Fjordovi“ , „Monah“ , „Noise gate“ , „Sirko i Ljube“ , „Stonehenge“ , „Grizete“ , „Uroš i Nejaki“ i „Generation Z“.

Finale Bunt rok festivala 2023 je u subotu uveče, 3. juna (RTS2 i RTS Planeta, u 22.00h).

Foto: RTS promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *