Blog
Goblini Arsenal 2022 (1)

Veliki koncert Goblina u Hali 2 Novosadskog sajma

Grupa Goblini iz Šapca ove godine je proslavila 30 godina postojanja. Snimanje albuma, veliki broj hitova, koncertne turneje, vraćanje svetla pozornica na rokenrol žanr i veliki povratak na scenu 2013. godine koji se desio nakon duže pauze jeste ono što je obeležilo karijeru šabačkih pankrokera i opravdano ih smestilo u sami vrh scene u regionu.

Novosađani će imati jedinstvenu priliku da 3. decembra sa početkom u 21:00h u Hali 2 Novosadskog sajma prisustvuju, prema rečima organizatora kako zvučnom, tako i vizuelnom spektaklu, baš onako kako je njihova publika i zaslužila. Hala 2 je sada već provereno mesto za velike rokenrol spektakle s obzirom da su se zagrebačke kolege Goblina, grupa Hladno pivo upravo u Hali 2 oprostili od svoje publike uz dva rasprodata koncerta.

Koncerti Goblina u Novom Sadu sa sobom uvek nose posebnu emociju: kako od strane benda, tako i od strane publike s obzirom da ih je upravo novosadska publika među prvima prepoznala pa se njihovo afirmisanje kroz veće koncerte i festivale upravo dešavalo u Novom Sadu pa se kasnije odrazilo na čitav region, što je sve detaljno opisano u dokumentarnom filmu posvećenom kultnom šabačkom bendu.

Goblini, na čelu sa svojim frontmenom Brankom Golubovićem Golubom već tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju autentični, koncertno atraktivni, ali i dragi publici zbog svoje beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova, u kojima nema mesta kalkulaciji, pokazujući svima primer da i grupa iz provincije može da dosegne najveće muzičke visine.

Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike, koji danas, u 21. veku, odrastaju uz muziku i tekstove grupe Goblini i neverovatna razmena energije na relaciji bendpublika koja ne može da se opiše rečima uprkos tome što se prethodno doživi.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl u Hali 2 Novosadskog sajma mogu da se nabave putem Gigstixa, kako onlajn, tako i u svim njihovim prodajnim mestima. Regularne karte, tj. cena partera iznosi 1200 dinara, dok će najveći fanovi za 1700 dinara moći da kupe kartu i imati privilegiju da svoj omiljeni bend gledaju iz fan pita.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *