Blog
Kolja Dom Kulture NS

Koljino grotlo u Domu Kulture NS

Četvrtak uveče u Novom Sadu donosi mnogo opcija za izlazak i dobar provod. Ekipa portala Moć Muzike i Remix Press odlučila se za Dom Kulture, gde je koncert održao sjajni Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom.

Nakon skoro pet meseci, Kolja i Grobovlasnici vratili su se u Novi Sad. Davno je bio jun kada su poslednji put nastupili u našem gradu i mogu reći da se ovaj koncert jedva čekao. Dom Kulture je u 21h bio pun i naravno, svi su željno iščekivali kada će se ova skupina sjajnih muzičara predvođena Koljom, popeti na binu i zasvirati svoje hitove. A svaka njihova pesma je hit.

Pesma “Starost neće nikoga da čeka” otvorila je novosadski koncert oko 21.30. Usledile su “Svaku noć je isti mrak” , “Pedofilija” , “Moja perut ima sjaj”. Prošetali su nas potom sa Dorćola do ulice Maršala Birjuzova broj 8 i podsetili na neka prošla vremena. “Crna ptica” , “Disko smrad” , “Mladoženja” …  hitovi su se nizali, a publika Doma kulture horski je pevala svaku pesmu zajedno sa Koljom i njegovim bendom. Kada su na bini ostali samo Kolja i Voja, znali smo da sledi pesma “Rajko”. Vrlo emotivna i snažna pesma ispraćena je orgomnim aplauzom. Potom smo đuskali uz “B.J.Blues”.

“Sviraj mi sviraj, sviraj mi blues Brajane Jones, a onda na kupanje u bazen, začepi nos…” Usledile su pesme “Udade se ti za konja” , “Slika pokojnog druga”, a potom i “Meksikanac” , “Kad sam na svet ovaj pao” , “Da li da venem ili zrim” , “Zulu uštipci” , “Live Aid”. Publika je uzvikivala: ”Užičkiii, užičkiiii…”, kao da su znali da je upravo pesma “Užički heroin” ostavljena za kraj koncerta.

Hteli smo još pesama, još đuskanja i dobre energije i to smo i dobili. Za bis, odsvirana je pesma “Može malo sutra” sa njihovog poslednjeg studijskog albuma “4 prsta”.

A meni treba taj iskreni zagrljaj. Treba mi malo napušteno selo, to mi treba odmah, dobro dajte sutra, dajte onda prekosutra”.

Ovaj muzički sastav privukao je veliki broj ljudi. Ono što mi je zapalo za oko je jedna majka koja je dovela sina od, recimo osam godina. Zajedno su stajali u prvim redovma, igrali i pevali. Videlo se da su veliki fanovi Kolje, jer su znali tekst svake pesme. Bravo za ovu ženu i još veće bravo za dete koje sluša dobru i kvalitetnu muziku.

Koncert je održan u organizaciji agencije Line Up iz Novog Sada.

Tekst: Marija Ćurčija

Fotografije: Wood RS, Mihajlo Blagojević

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *