Blog
Sanitarium 1

Sanitarium objavio debi album „Udarac glavom”

Sanitarium je alternativni metal bend iz Beograda koji je počeo sa radom krajem marta 2016. godine. Ono što ih najbolje opisuje je neograničena količina energije koju ostavljaju na bini i kontakt sa publikom. Na scenu izlaze kostimirani, sa svojim alter-ego likovima gde svako ima svoju ulogu. Oni su: Uroš Pajić Paja (gitara), Nenad Živković Žile (vokal), Viktor Kiralj Vik (bas gitara), Petar Dajić Peca (bubnjevi) i Marko Narančić Narke (gitara, vokal).

Jedan od uživo najmoćnijih bendova nove generacije u Srbiji sada ima i debi album „Udarac glavom“ , objavljen u koprodukciji diskografske kuće Multimedia Music i portala Headliner.rs.

Ovaj album je dugo, predugo očekivani prvenac. Sam naziv govori dosta o samom albumu, ali to ćemo ostaviti da ljudi procene“ , kažu članovi benda i dodaju: „Toliko dugo ga čekamo, da sada kada pustimo prve verzije pesama zapitamo se da li je to isti bend a ne pesma. Naravno, tu je bilo i promene članova benda, i svako je ostavio nešto svoje, neki svoj pečat. Da ne pominjemo poimence svakog, znaju oni dobro ko su i da ih volimo, i hvala im!

Album „Udarac glavom” sniman je u toku 2022. godine u studiju „Agrodisk“. Snimatelj i producent albuma je Stevan Radoičić Šarki.

Nećemo ulaziti u neke detalje šta, kako i gde, bitno je da smo svi zadovoljni krajnjim ishodom snimanja. A takođe, sa obzirom da je svima nama iz benda ovo prvi album koji smo snimali, sada znamo malo više nego kada smo počeli sa samim snimanjem pa će dalje biti lakše (nadamo se).

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *