Blog
Print

Predstavljanje festivala Dok’n’Ritam 1. juna u SKCNS Fabrici

Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam biće predstavljen u SKCNS Fabrici 1. juna u 21 čas.

U pitanju je jedinstven festival u Srbiji koji, pored takmičarske i revijalne selekcije muzičkih dokumentaraca, uključuje i promocije muzičkih knjiga, kao i koncerte afirmisanih i neafirmisanih sastava iz regiona.

Festival se održava u Beogradu, u Domu kulture Studentski grad, a u septembru 2023. će biti održan osmi put. U sklopu predstavljanja festivala, biće prikazani filmovi “Uskrs, grad i rock’n’roll” i “Rainey”, dokumentarci koji su nagrađeni na prethodnim izdanjima Dok’n’Ritma.

Film “Uskrs, grad i rock’n’roll” pobednik je festivala Dok’n’Ritam 2022, prema glasovima publike.

“Rainey” predstavlja dramatizaciju događaja iz života mladog muzičara Marka Marjanovića, čiji je pseudonim “Mark Rainey”. On je rođen sa samo jednim prstom na levoj šaci nasuprot čemu on uspeva da svira nekoliko instrumenata i da sam producira sve svoje pesme. Na međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog igranog filma na Jahorini “Jahorina Film Festival” koji je bio održan od 25. – 28. septembra 2019. film je dobio nagradu za najbolji regionalni studentski film „Zlatni javor“.

Posle projekcija, razgovaraćemo o festivalu i muzičkim dokumentarcima sa direktorkom festivala Sandrom Rančić i autorima prikazanih filmova.

Satnica:
21:00 – projekcija filma “Rainey”, autora Miloša Tasića
21:35 – projekcija filma “Uskrs, grad i rokenrol”, autora Ivana Velisavljevića i Katarine Janković-Popović
22:00 – razgovor sa Sandrom Rančić, osnivačicom i direktorkom festivala Dok’n’Ritam i autorima filmova Katarinom Janković-Popović, Ivanom Velisavljevićem i Milošem Tasićem

Ulaz je besplatan.

Foto: Promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *