Blog
GIS MAJ ES (1920 x 1080 px) - 1

Povratnički koncert benda Gis Maj Es u BitefArtCafe klubu!

Nakon šest godina iščekivanja, kultni džez-fjužn bend Gis Maj Es vraća se na scenu povratničkim koncertom u BitefArtCafe klubu. Ovaj muzički događaj će se odigrati u utorak, 6. februara, obeležavajući povratak jednog od najpoznatijih sastava naše domaće džez scene.

Bend Gis Maj Es sastavljen od virtuoza na instrumentima, okuplja neke od najprepoznatljivijih muzičara u regionu koji su individualno angažovani na različitim muzičkim projektima. Sastav čine Sloba Dragović na klavijaturama, Mladen Dragović na bubnju, Bane Marković na bas gitari i Gagi Hajnrih na električnoj gitari, a njihova sinergija i bogati aranžmani transcediraju žanrovske granice.

Kuriozitet benda predstavlja i intrigantno ime koje asocira na dobro poznatu frazu, a u stvari to je igra reči, naziva akorda i nota. Na koncertu će premijerno izvesti svoj poslednji album, nazvan „Discovery“, koji je snimljen 2017. godine, a zvanično objavljen 2019. godine. Publika će imati priliku da oseti magiju njihovog zvuka i istraži najnovije muzičke staze koje su otkrivali tokom ovog perioda.

Osim toga, očekujte da će vas Gis Maj Es povesti kroz retrospektivu svoje karijere, izvodeći nezaboravne kompozicije kao što su „Start Game“, „Unreachable“, kao i hitove sa njihovog prvog albuma „Spaced Out“ iz 2011. godine.

Bend je stekao veliku popularnost svojim učešćem na koncertu „Iza Horizonta“ 2016. godine, posvećenom Lazi Ristovskom, gde je sarađivao sa eminentnim muzičarima kao što su Vasil Hadžimanov, Saša Lokner, Dragi Jelić, Dragan Jovanović Krle, Bilja Krstić, Milan Đurđević, Saša Ranđelović Ranđa i mnogim drugima. Snimak ovog koncerta je za 7 godina ostvario pregršt televizijskih emitovanja, a među muzičkim znalcima se tretira kao jedan od najbolje odsviranih koncerata kod nas proteklih godina.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Tickets Vision-a, kao i na sajtu tickets.rs.

Foto: Promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *