Blog
Grace Jones

Grace Jones premijerno u Zagrebu nastupa 4. jula

Muzička ikona Grace Jones dolazi na premijerni koncert u Zagrebu, na stadionu Šalata, u četvrtak 4. jula 2024.

Jedna od najprepoznatljivijih ličnosti američke muzičke scene, Grace Jones već skoro četiri decenije definiše muziku, modu i umetnost i neizostavni je deo enciklopedija pop kulture. Veliki samostalni open air koncert u centru Zagreba biće prilika da se čuje presek karijere ove neponovljive ikone.

Autorka, pevačica, muzičarka i model jamajkanskog porekla dala je svetu opus koji je već uvršten u muzičke klasike, od albuma poput “Warm Leatherette” i “Nightclubbing” do singlova kao što su “Private Life” , “Pull Up to the Bumper” , “I’ve Seen That Face Before” i “Slave to the Rhythm” sa kojima je osvojila muzičke liste. Od manekenske karijere koju je započela 70-ih do ikone Studio 54, filmske karijere u klasicima poput “Vamp” , “Conan the Destroyer” ili “A View to a Kill” i nezaboravnih nastupa, Grace Jones je ostala poznata po svojoj androgenoj pojavi koja joj je zacementirala mesto u pop kulturi.

VH1 ju je uvrstio na listu 100 najvažnijih žena u rokenrolu, dok ju je Billboard svrstao među 40 najvećih imena klupske kulture. Počela je kao muza brojnih fotografa, a do danas je brojni muzičari i umetnici navode kao uzor, među kojima su Lady Gaga, Rihanna, Lorde, Róisín Murphy kao i Nile Rodgers. Dokumentarni film “Grace Jones: Bloodlight and Bami” kao i memoari ironično nazvani “I’ll Never Write My Memoirs” daju intiman uvid u život ove velike muzičke i modne ikone.

Na scenu se vratila 2009. sa zapaženim albumom “Hurricane” i od tada ne prestaje da nastupa, a na sceni je originalna kao i na početku karijere. Koncerti koji uključuju originalne kostime, pune energije i provokacija, deo su sjajnih živih nastupa na kojima Grejs još jednom dokazuje da je vanvremenska umetnica i živa ikona.

Ulaznice za Šalatu puštaju se u prodaju u sredu, 31. januara od 10.00 časova po prvoj ceni od 59 evra. Nakon isteka early bird kontingenta cena će biti 64 eura. Cena VIP ulaznice na tribinama je 89 evra. Mogu se kupiti online na Eventimu i na njihovim prodajnim mestima, dok će karte biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Foto: Andrea Klarin

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *