Blog
unnamed (3)

Povodom 40 godina benda: Partibrejkers restaurirali video sporove i snimke nastale u poslednje četiri decenije

Povodom 40 godina benda Partibrejkers su sa Muzzik, Banetom Antovićem i Vasilijem Vasićem remasterizovali video spotove i televizijske nastupe nastale u poslednje četiri decenije. Kompletan remasterizovani materijal dostupan je na zvaničnom youtube kanalu benda.

Video materijali Partibrejkersa svrstavaju se u lektiru domaćeg rokenrola i sada su usklađeni sa novim tehnologijama emitovanja. Tu su: „Rođen loš“ , „Ludo i brzo“ , „Lobotomija“ , „Ledeno doba“ , „Kreni prema meni“ , zatim „Gramzivost i pohlepa“ , „Dugo te nema“ , „Generacija“ , „Da li sam to ja“ , „Žurim“ , „1000 godina“ , „Zemljotres“ , „Sitna lova“ , „Sirotinjsko carstvo“ , „Hoću da znam“ , „Ja sam doktor“. 

,,Partibrejkers u ranoj fazi karijere nisu imali sreće da imaju adekvatnu video produkciju, kao ni mnogi bendovi iz druge generacije ’80-tih. Restauracijom snimaka koji su pronađeni u različitim privatnim arhivama, ipak je moguće sagledati ovu veličanstvenu karijeru i kroz video singlove. Ovaj posao nije završen, tako da pozivamo vlasnika zanimljivih, zaboravljenih video snimaka Partibrejkersa da se jave i da pokušamo da i te klipove restauriramo i prilagodima HD tehnologiji emitovanja“ – kazao je ovim povodom reditelj Bane Antović.

,,MTS – Muzička Televizija Srbije je nakon 30 godina prenela čuvanje vatre, odnosno regionalnog arhiva muzičkog spota, na mlađe – kreativni tim Muzzik TV-a. Iz arhiva MTS-a potiče i neobjavljeni spot ,,Generacija“ realizovan krajem devedesetih, a čija premijera se poklopa sa koncertnom proslavom 40 godina rokenrol pravovernosti benda Partibrejkers“, dodaje Antović.

Podsećamo, 40 godina rokenrola Partibrejkers proslavljaju na Beogradskom sajmu!
Brejkersi su „rođeni“ početkom avgusta 1982. godine, a jubilej će obeležiti 22. septembra 2022. velikim beogradskim koncertom na otvorenom.

,,Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada“, najavljuje Zoran Kostić Cane i poziva na koncert povodom ovog značajnog jubileja.
,,Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. Budimo zajedno, uživajmo u muzici, ljubavi, toleranciji. Uživajmo u svemu čega nema“.

Vreme: Četvrtak, 22. septembar, 21h
Mesto: Atrijum Beogradskog sajma
Ulaznice: Ticket Vision prodajna mesta i new.tickets.rs

Ulaznice su dostupne po ceni od
2.000 dinara (redovna cena), odnosno
2.500 dinara (na veče koncerta).

Foto: Promo/Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *