Blog
unnamed

Osvajači najavili koncert u mts Dvorani za 19. oktobar

Članovi kragujevačkog benda Osvajači danas su u druženju sa novinarima najavili veliki koncert u mts Dvorani zakazan za 19.oktobar, kojim će obeležiti 30 godina postojanja i rada benda. Hard rok sastav poznat po čuvenim hitovima “S kim čekaš dan” , “Maska” , “Pronađi me” , “Možda nebo zna” , “Nikad više s tobom” , “Krv i led” ,  najavili su da će ove hitove izvesti i na koncertu, a kako kažu publika i dan danas zaplače uz neku od njihovih čuvenih balada.

Frontmen Zvonko Pantović Čipi poručuje da publika i dan danas zaplače na koncertima uz njihove čuvene balade: „Na koncertima nam obično traže balade, ali ima i onih koji uživaju uz naše dinamične hitove. U Mts Dvorani ćemo svirati sve, a imaćemo i specijalne goste: Kikija Lesendrića iz Pilota, Zorana Milanovića iz Smak-a, a gost će biti i Zele Lipovača iz Divljih jagoda, koji su nedavno na moj tekst uradili muziku za pesmu „Vanila i znoj. Bila je to odlična saradnja, a i ja ću biti gost na njihovom koncertu 08. oktobra kod vas u Dvorani“, poručio je Čipi.

Klavijaturista Nebojša Jakovljević poručuje da se bend uželeo solo svirki i da jedva isčekuju susret sa beogradskom publikom: „Repertoar i atmosfera na našim koncertima nikada nisu isti, tako da sada uz naše specijalne goste i prijatelje pre svega, očekujemo potpuno drugačiji koncert nego do sada“.

Podsetimo, bend su 90-ih osnovali Čipi, gitarista Dragan Urošević, Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca.

Jedan od značajnijih ljudi koji je učestvovao u radu grupe Osvajači je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski, u čijem studiju je snimljen prvi album “Krv i led”, a koji je ujedno bio i producent albuma. Laza Ristovski je na drugom albumu bio gost na pesmi “Sam”. Kada je nastupao sa grupom Osvajači njegova „boja“ oslikavala je specifičan zvuk benda, pa se zato bend po tome posebno razlikovao. Na svoja prva dva albuma, “Krv i led” (objavljenom 1990. godine) i “Sam” (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade “Možda nebo zna” i “S kim čekaš dan”.

Danas bend svira u sastavu: Zvonko Pantović Čipi – vocal, Emir Hot – gitara, Nebojša Jakovljević – klavijature, Nenad Branković – bubnjevi, Dejan Ilić – bas-gitara, Dušan Simović – gitara. Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni mts Dvorane i putem Tickets.rs.

Foto: Filip Olćan, Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *