Blog
Goran Karan_Marina Pešić (6)

Goran Karan doneo miris mora u Beograd

I kako je sam, splitski tenor Goran Karan rekao uoči koncerta u mts Dvorani, gde solo nastupio već treći put (pre toga 2018. i 2019. godine) “Stihovi su dozvali muziku“ (govoreći o najnovijim pesmama), tako je i bilo i ove četraneste oktobarske večeri u mts Dvorani. Ipak, stihovi su sinoć iznenadili i uz muziku dozvali i prepunu salu, nekadašnje Dvorane Doma sindikata!

Posle tri godine pauze ovdašnju publiku ponovo su u tročasovnom koncertu obradovali hitovi čuvenog tenora: „Vagabundo“ , „Ostani“ , „Lipa si lipa“  , „Anđele“, ali i najnoviji singl „Ne da mi pisma“ kojom se prvi put predstavio na ovogodišnjem letnjem Splitskom festivalu.

Publika je sve pesme pevala horski, ne praveći greške u stihovima pesama, a ni u ritmu, jer je uz „Lolitu“ , „Vagabundo“ i druge brže pesme igrala cela Dvorana. Bila je sinoć ovo jedna plesna koncertna Dvorana, a uz stihove velikih hitova Beograđani su se na trenutak zaputili put mora…

Podsećanja radi, Karan je vlasnik više priznatih muzičkih nagrada. Rođeni Beograđanin, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, tokom svoje karijere objavio je brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Kemalom Montenom, Zdenkom Runjićem, Rajkom Dujmićem i mnogim drugim muzičarima…

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *