Blog
Pips Chips Videoklips (1) copy

Drugo veče Brundanja u znaku dobrih vibracija

Nakon odlične prve večeri Brundanja, rođendansko slavlje Pivovare Medvedgrad nastavilo se i u subotu, 6. jula. Uz veliku ponudu hrane i pića, publika je opet imala priliku uživati u vrhunskim koncertima. Za razliku od prvog dana festivala, kada su nastupila 3 benda, publika je u subotu videla čak četiri velika benda. Savršeni Marginalci, Kojoti, Jura Stublić & Film te Pips Chips & Videoclips pobrinuli su se da dobre energije i žestoke atmosfere ne ponestane ni u jednom momentu.

Kako je program trajao duže, već od 19h na binu su se popeli Zoki, Suba, Šoki i Krmpa, u dve reči – Savršeni Marginalci. Ovaj punk bend nastao je kao naslednik benda Hladno Pivo, čiji su članovi udružili snage sa pevačem Hrvojem Krmpotićem Krmpom. Usledilo je sat vremena žestoke svirke za vreme koje je publika imala priliku čuti i brojne hitove iz ranije faze Hladnog Piva kao što su: “Pjevajte nešto ljubavno“, „Ne volim te“, „Marija“, „Buba švabe“ i brojne druge.

Krmpa je, u svom stilu, na binu izišao s maskom krokodila na glavi, a bend je zajedničkim snagama publiku odveo u 90te godine. Svoju žestoku svirku završili su naklonom uz pesmu Kud Idijota „Kad sunce opet zađe“, a nakon njih na stage su se popeli njihovi kolege iz grupe Kojoti. Bend predvođen gitaristom Davorom Vidukom i pevačem Alenom Marinom svoj nastup je otvorio novim singlom “Nismo djeca“.

Nakon predstavljanja nove pesme, uz zvuke usne harmonike koju je svirao Alen, bend je uplovio u jedan od svojih najvećih hitova „Razuzdan i lud“. Potom su se zaređali njihovi brojni klasici poput: “Zajaši zmaja“ , „Hodala je pola metra iznad zemlje“… Naravno, tu je i njihova čuvena obrada pesme „Trese lupa udara“, klasika iz filma Kako je propao rock n roll. Davor, Alen, Vanja, Boba i Noa pobrinuli su se da atmosfera ostane na nivou.

Oko 21.30 na pozornicu se popela zagrebačka legenda osamdesetih Jura Stublić sa svojom čuvenom grupom Film. Publika ni ovog puta nije razočarala. Pevala je u glas sa Jurom od samog početka koncerta koji je otvoren pesmom „Pjevajmo do zore“. Jura i njegovi ,,Filmovci“ nastavili su ređati hitove u istom tonu. Pevalo se “Dijete ulice“, „Srce na cesti“, „Zamisli život u ritmu muzike za ples” i brojni drugi hitovi.

Naravno, nisu izostale ni obrade velikih hitova koji su Juri od velike važnosti. Blok je započeo pesmom “Lijepo neopisivo“ („Bello e impossibile“), nastavio pesmom „Osmijeh“ grupe 220, iznenadio prvom pesmom koju je naučio svirati na gitari „Lutka koja kaže ne“. Ovu pesmu preoblikovao je u ,,Lutku koja kaže da“. Blok obrada završio je pesmom „Užas je moja furka“. Stara dobra stvar koju je Jura pevao kao pevač grupe Azra. Koncert je u odličnoj atmosferi nastavljen hitovima kao što su „Chicago“ , „Dobre Vibracije“ itd. Naravno, nije izostalo ni Jurino dobro poznato predstavljanje članova benda kojima uvek nasmije i dodatno oraspoloži publiku. Koncert je završio možda i najvećim hitom grupe Film „Sjećam se prvog poljupca“.

Publika je ostala dobro raspoložena i zadovoljna, a na binu su se popeli jedni od najzagrebačkijih bendova 90tih – Pips Chips & Videoclips. Predvođeni Dubravkom Ivanišem Ripperom koji je na binu izašao sa šiltericom i sunčanim naočalama, odmah su publiku počastili pesmom Većinom koja se nalazi na njihovom novom i hvaljenom albumu naziva „Vesna“. Publiku su počastili i preostalim singlovima s albuma SSND i Pariz.

Nakon toga su nastavili nizati dobro znane hitove poput „Bi li ili ne bi“, „Ljeto 85“, „Malena“ itd. Atmosfera je dodatno uzavrela kada je gitarista Ivan uzeo ,,akustaru“ i opleo veliki hit „Mala fufica“ koju je publika pevala u glas. Na to se odlično nadovezala pesma „Poštar lakog sna“, inače obrada The Poguesa. Za kraj večeri, Pipsi su očigledno odlučili iznenaditi publiku ili možda samo spontano zasvirali pesmu koju nikad, ali baš nikad ne sviraju. Ovaj festival sa odličnom organizacijom dobio je završetak kakav zaslužuje.

Tekst: Noah Čavlović

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *