Blog
Let 3 (3)

Brundanje već prve večeri oduševilo publiku

U petak, 5. jula počelo je zagrebačko Brundanje. Tradicionalna rođendanska zabava pivovare Medvedgrad ove godine organizovana je u nešto većem obliku. Pivovara Medvedgrad proslavlja svoj trideseti rođendan pa su gostima i posetiocima želeli ponuditi odličan festival hrane i pića popraćen ludom i žestokom rock’n’roll svirkom. Uz vrhunsku organizaciju, posetioci su mogli uživati u gastronomskoj ponudi raznih izlagača i pivima koje je pivovara ponudila po izuzetno pristupačnim cenama.

U odličnom prirodnom ambijentu prvo veče Brundanja mnogobrojnu publiku zabavili su Jonathan, Goran Bare & Majke, a za kulminaciju spektakla bio je zadužen riječki Let 3.  Zajedničkim snagama bendovi su publici dali veliku dozu dobre energije i vrhunske svirke. Oko 20h na stage je samouvereno stao riječki Jonathan i u nešto više od sat vremena programa pokazao zašto su baš oni na ovoj pozornici. Punokrvom rock svirkom proizveli su puno dobre energije i rasplesali publiku koja se počela skupljati oko bine.

Noć se polako spuštala, a dobra atmosfera pred pozornicom rasla je iz minute u minutu. Na dobro snabdevenim štandovima sa hranom i pićem redovi su se takođe povećavali, a na stage se nakon Jonathana popeo bend Majke, predvođen harizmatičnim Goranom Baretom. Iako u nešto novijoj postavi, ovaj bend je napravio vrhunski koncert na nivou svetskih bendova.

Koncert su, kao i obično, započeli nešto laganijim tempom svirajući pesme “Rođen za suze“, „Ljubav krvari“ , „Depresija“ i sl. Preko genijalne „Odvedi me“ došli su do najvećih hitova poput „Budi ponosan“, „Teške boje“, „Put ka sreći“ i brojnih drugih. Publiku su počastili i bisom na kojem su izveli veliki hit „A ti još plačeš“. Ovo nije tako česta pojava na festivalskim nastupima pa je treba shvatiti kao svojevrsni poklon publici koja je takođe bila odlična i zajedno sa bendom podigla atmosferu na još jedan viši nivo.

Nakon Majki na binu su ponovo zakoračili Riječani. Predstavnici Hrvatske na Eurosongu, majstori ekscesa, ali i vrhunski muzičari, ukratko rečeno – Let 3. Bend predvođen Zoranom Prodanovićem Prljom i Damirom Martinovićem Mrletom takođe je u svom žestokom stilu izveo presek karijere i to uz pojačanje duvačke sekcije.

Obučeni u odela sa mašnicama “Letovci“ su otvorili pesmom „Drama“ na koju su se nadovezale ništa manje poznate „Vjeran pas“, „Dijete u vremenu“, „Pokvarena žena“, „Tazi Tazi“, „Izgubljeni“ i brojne druge…

U svom stilu bend je odlučio počastiti publiku sa čak dva bisa. Preobučeni u svoje šarene haljine, izveli su svoj evrovizijski hit „Mama ŠČ“. Naravno, publika je sve vreme sarađivala sa bendom i nije posustajala. Na drugom bisu izvedene su pesme „Nafta“ i „Droga“, a veče je zaključeno njihovim hitom s prvog albuma „Sam u vodi“ u sklopu koje bend izvodi mali ,,jamm“ te je završavaju po osećaju. Publika se lagano krenula razilaziti, a zaposleni su zadovoljno mogli zaključiti prvo veče Brundanja pripremajući se za vrhunac slavlja koji dolazi drugi dan.

Tekst: Noah Čavlović

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *