Blog
Dado and Doll Magic Crew _ foto Slaven Kojadinović

Dado & Dol Magic Crew predstavljaju live album „Naživo iz teatra“

Subotički bend Dado & Dol Magic Crew objavio je digitalno izdanje live albuma „Naživo iz teatra“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Bend Dado & Dol Magic Crew dolazi sa krajnjeg severa naše države, iz Subotice, a nastao je krajem 2022. godine. Bend je sačinjen od iskusnih muzičara: Damir Dado Dolmagić (pevač i gitarista), Zoran Dukić (gitarista), Mario Borenović (bubnjar) i Robert Garai (bas gitarista).

Prvi album benda „Naživo iz teatra“ snimljen je uživo na sceni pozorista u Bačkoj Topoli. Autor tekstova, muzike i aranžmana je Damir Dado Dolmagić. Mix zvuka na izdanju je radio Viktor Kesler (Studio Kesler).

Kompletan album je snimljen u jednom dahu, svi instrumenti odsvirani odjednom uživo, s tim da je vokal ponovo snimljen u studiju, pa je na miru album miksan dovoljno dugo da svi budu zadovoljni“ , kaže Dado Dolmagić i ističe da je ovakav način snimanja potrebno da bend svira dobro i da je navežban: „To je ređe u eri digitalije, ali baš ovakav pristup daje jednu divnu nesterilnost snimku, gde se oseti da živi ljudi ostavljaju srce na bini. Ranije su svi rokenrol bendovi snimali albume na taj način i verujem da je to jedan od razloga zbog kojih je muzika nekada bila punija muzike. Bubanj naravno živ, pojačala lampaška, a efekti kojih ima dosta na albumu su analagno-lampaški. Bend je ponosan na ovakav pristup muzici, jer publika zna da može da očekuje kvalitet prilikom izvođenja uživo pesama.“

Zbog svega navedenog album je, kaže Dado, i dobio ime „Naživo iz teatra“: „To označava live usnimavanje, bez anestezije – naživo.

Album „Naživo iz teatra“ trenutno je dostupan na svim relevantnim muzičkim platformama. Fizičko CD izdanje očekuje se na jesen, a nakon toga bend planira i koncertno predstavljanje ovog izdanja.

Foto: Slaven Kojadinović

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *