Blog
blaza_i_kljunovi_1

Blaža i Kljunovi proslavljaju 30. rođendan benda koncertom u Domu omladine Beograda

Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi su osnovani 13.januara 1994. godine u postavi: Aleksandar Karadžić (Arigo Saki) – gitara, Milutin Petrović (gazda Milutin) – gitara, Dejan Resanović (Deki iz Novog Sada) – bas gitara, Vojin Đurašinović (Voja) – bubnjevi i Igor Blažević (Prljavi inspektor Blaža) – vokal.

Već za svoj prvi koncert u beogradskom SKC-u, rasprodaju sve ulaznice i narednih godina sviraju izuzetno posećene nastupe.

Simpatičnim spojem gitarske svirke i duhovitih tekstova, postaju jedni od najautentičnijih izvođača na ovim prostorima, a Blažini performansi sa aktivnim učestvovanjem publike su dogadjaji koji se dugo pamte i prepričavaju.

1998. godine u grupu dolaze prekaljeni rokenrol asovi Ljubinko Tomanović na mesto basiste i Saša Babić na mesto solo gitariste. Sjajna postava beogradskih muzičara sa Blažom na čelu objavljuje legendarni album „Seks, droga i Bodiroga“ sa nezaboravnim hitovima posvećenim Pameli Anderson, fudbalskoj reprezentaciji, kao i našem čuvenom košarkašom asu Dejanu Bodirogi.

Četiri godine kasnije na albumu „Pare ne vraćamo“ doživljaju vrhunac karijere sa pesmama „Srbijo“ i „Mnogo volim pivo“, i otada postaju jedan od najomiljenijih učesnika na velikim festivalima i moto skupovima.

Blaža i Kljunovi na svojim nastupima, sportskim žargonom rečeno, i dalje ostavljaju srce na terenu, a koncert 13. januara 2024.godine u Domu omladine u Beogradu, je prilika da se svi sjajno provedemo i proslavimo 30 godina postojanja ovog kultnog benda.

Ulaznice po ceni od 1.200,00 dinara se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine ili putem sajta ili aplikacije Efinity.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *