Blog
Andre Rieu (28)

Veliki André Rieu organizovao događaj koji spašava živote

André Rieu pokazao je kako nije samo pravi umetnik, već i veliki čovek i humanitarac! Prošle nedelje okupio je 2.000 dece u Limburgu u Holandiji kako bi naučili postupak reanimacije. Na tom hvale vrednom događaju pridružili su mu se njegov Johann Strauss orkestar i izvrsna mlada pevačica Emma Kok izvodeći numere “Stayin alive” i “All I want for Christmas is You”.

Rieu, koji će u novembru 2024. održati još jedan koncert u beogradskoj Štark Areni, odlučio se na ovaj plemeniti potez u želji da deca svladaju tehniku oživljavanja, u čiju se važnost i sam uverio više puta, kako bi što više života širom sveta moglo biti spašeno. Takođe, apeluje na Vladu i školske i ustanove da ovu obuku uvrste u svoje obrazovne i školske programe jer je korist od takvih usvojenih znanja nemerljivo veća od uloženih nekoliko sati edukacije godišnje.

 

Kako sam kaže, nije bilo nimalo jednostavno pridobiti pažnju ovako rekordnog broja dece, ali sve je bilo lakše uz muziku, a i sam Rieu oprobao se u reanimaciji.

Sjajni vokal Ema Kok koja je učestvovala u ovom neverovatnom događaju i oduševila decu svojim izvođenjem božićnog hita, pridružiće se maestru i orkestru na turneji 2024. godine, pa će i publika u Beogradu imati priliku da je čuje uživo.

Sudeći prema ranijim nastupima, srpska publika obožava ovog virtuoza na violini i dirigenta jer Rieu na svakom nastupu dvoranu pretvara u plesni podijum. Njegov repertoar sastoji se od najvećih filmskih, operskih, pop, rock hitova kao i onih iz mjuzikla, opereta te naravno najlepših valcera. Godišnje Rieua i njegov najveći privatni orkestar na svetu, koji ima oko 100 članova, od kojih je većina s njim već gotovo 25 godina, pogleda više od 600.000 obožavatelja. Stoga i ne čudi tolika pomama za ulaznicama i u Europi. Njihovi nastupi vrhunski su doživljaj jer Holanđanin veliku pažnju posvećuje raskošnim kostimima kao i scenografiji pa je tako prije desetak godina na turneji nastupao ispred replike dvorca carice Sissy, a njegovi veličanstveni nastupi idealna su zabava za celu porodicu.

Devet miliona pratilaca na Facebooku, više od 40 miliona prodatih albuma kao i više od pola miliona posetilaca na koncertima svake godine jasno pokazuju kako je ovaj megapopularni violinista popularniji od mnogih pop i rock zvezda.

André Rieu i Johann Strauss Orchestra svetski show ponovno će pokazati srpskoj publici, a kako to izgleda i zvuči uživo ćete moći da vidite 14. novembra 2024. godine u beogradskoj Štark Areni. Svoje ulaznice možete obezbediti na www.tickets.rs

Video: Promo

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *