Blog
Jurica Pađen (2)

AERODROM KONAČNO U BEOGRADU: Jurica Pađen najavio veliki koncert sa gostima u MTS Dvorani!

„Rokenrol džentlmeni“ i legendarni pevač i gitarista Jurica Pađen sa grupom Aerodrom nastupiće prvi put u MTS Dvorani 10. aprila, a ovaj ekskluzivni događaj danas je u klubu Lisabon medijima najavio Pađen, koji je specijalno za ovu priliku došao iz Zagreba. Kao povod više za okupljanje, sinoć je bend na svom YouTube kanalu objavio singl „Šapni mi“, sa novog albuma koji je u pripremi.

Kako je započeo konferenciju, za Beograd ga vezuju lepa sećanja i uvek je rado viđen gost, kao što je to bilo prošle godine na koncertu Atomskog Skloništa u MTS Dvorani. Ovde je gradio i svoje muzičke početke: Volim Beograd jer uvek podržavate trud i nečije nastojanje da iskaže svoju umetnost, mislim posebno na mlade ljude koji se bave umetnošću. Moji prvi kontakt sa Beogradom je bio 1975, 1976. godine kada sam sa Parnim Valjkom snimao album u izdanju PGP-a, pod nazivom ‘Dođite na show’. Ja sam kad smo osnovali Valjak imao 20 godina. Od tada do danas prošao sam mnogo bendova – 4Asa, Azra, Grupa 220 i sada sam ušao u neku novu energiju, a tu je došla do izražaja ona stara ‘što gledaš to postaješ’. Svirao sam sam sa najboljim rok bendovima i možda jednog dana postanem stvarno dobar rokenrol izvođač“, našalio se Pađen u svom maniru, pričajući o svom karijernom putu.

Jurica Pađen, MTS Dvorana, 12.3.2024.

On će posle dugog niza godina održati samostalni koncert u Beogradu, a u tome će njemu i bendu pomoći prijatelji iz izuzetne „rokenrol lige“: Vlado KIalember (Srebrna krila), Neno Belan (Đavoli), Davor Gobac (Psihomodo pop), Gile (Električni orgazam) i Saša Antić (TBF) koje je danas i zvanično najavio na press konferenciji:Ja verujem samo u energiju, tako sam i birao svoje goste. Ti čim počneš razmišljati Za i Protiv, na kraju postaneš nesiguran. Prva informacija, to je ta autentična informacija i koja ima moć i snagu da vuče dalje, i prvih pet ljudi na koje sam pomislio u trenutku, odmah sam ih nazvao i svi su sa zadovoljstvom prihvatili gostovanje. Oni će svirati naše pesme, ali je samo Neno Belan izrazio želju da se izvede jedna njegova pesma.“

Pevaće se desete aprilske večeri hitovi koje i dan danas slušamo po domaćim radio stanicama, a znaju ih sve generacije: “Fratelo”, “Obična ljubavna pesma”, “Digni me visoko”, “Stavi pravu stvar na pravo mesto”, “Što si u kavu stavila”, “24 sata”,  “Divljakuša”, “Kad misli mi vrludaju”, “Dobro se zabavljaj”, “Otkazani let”…kao i mnogi drugi hitovi iz višedecenijskog opusa poznatog muzičara.

Jurica Pađen i Branislav Bašić Pekar, MTS Dvorana, 12.3.2024.

Kako i sam kaže, u izboru repertoara je obično odlučan i vodi se željama publike: „Mi sviramo za publiku, tako da nam je njihov izbor važan“, jasan je Pađen.

Pađen i bend i dalje aktivno sviraju, a njihova svirka se ocenjuje kao jako moćna i pod jakim energetskim nabojem: „Jeste, svirka će biti elektrik. Energija je veoma bitna stvar, energija je emocija. Imamo veru, sinergiju jaku u bendu, razumemo se, slične ukuse imamo i to dovodi do toga da publika ode zadovoljna sa koncerta“.
 
Podsetimo, Jurica Pađen ima jednu od najkompletnijih autorskih i sviračkih karijera na ovim prostorima – od Grupe 220,  preko Parnog Valjka, Aerodroma, Azre do super grupe 4 Asa.

Kupovina ulaznica za koncert na mtsdvorana.rs.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *