Blog
_MAR6353

Super grupa Nick Mason’s Saucerful of Secrets održala masterklas rokenrola

Hiljade iskrenih ljubitelja legendarnog Pink Floyd-a, više od dva sata uživalo je na koncertu koji je u Belexpo centru održala super grupa Nick Mason’s Saucerful of Secrets izvodeći kompozicije iz rane faze rada Pink Floyd-a.

Masterklas legendi rokenrola je trajao više od dva sata, a publika je burno reagovala od prvog izlaska na binu jer su se na njoj pored Nicka Masona našli i drugi legendarni muzičari Geri Kemp gitarista grupe Spandau Ballet, Lee Harris gitarista grupe The Blockheads, Gaj Prat (bas) koji je sarađivao sa Pink Floydom, kao i Dom Beken na klavijaturama.

Koncert je počeo pesmom „One of These Days“, a profesor Mason, kako ga i članovi grupe zovu, je imao svoju solo deonicu. Posle ovacija Mason se obratio publici rečima: „Nama je verovatno više nego vama drago što nastupamo ovde, jer ja tokom 57 godina, otkako sam na turnejama, prvi put sviram u Beogradu!

Potom su usledili i ostali Pink Floyd klasici, a publika je bila nema tokom solo deonica Nicka, Gerija, Lija i Gaja nakon kojih su neizostavno usledili gromoglasni aplauzi i uzvici oduševljenja. Muziciranje umetnika koji su više decenija na svetskoj sceni je zaista bilo vanvremensko.

Tokom više od dva sata masterklasa rokenrola super bend je izvodio numere „Arnold Layne“ , „Fearless“ , „Obscured Clouds“ , „Vegetable Man“ , „Atom Heart Mother“ , “Remember a Day“ i druge, a tokom bisa publika je oduševljeno dočekala “Emily” , “Saucerful of Secrets” i “Bike”.

I bend je bio oduševljen prijemom i reakcijom publike, tako da su posle koncerta uradili i nešto što veoma retko rade – davali su autograme fanovima.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *