Blog
Vlatko Stefanovski - Arsenal Fest, Kragujevac

Slavni muzičar Vlatko Stefanovski očekuje odličan koncert u Nišu 26. avgusta

Najveća gitarska zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom „Leb i sol“, nastupiće 26. avgusta u Nišu sa svojim triom. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini), jednom od najlepših koncertnih prostora u gradu, sa početkom od 21 sat.

„Želeo bih da vam najavim da 26. avgusta sa mojim novim triom dolazim u Niš. Sviraćemo u Banovini i verujem da ćemo imati super vreme i dobre uslove za odličan koncert. Verujem da ćemo zajedno uživati u dobroj muzici i odličnoj zabavi. Do tada, veliki pozdrav od Vlatka Stefanovskog“, poručio je slavni gitarista niškoj publici pred pomenuti koncert.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje “Taftalidže shuffle” iz 2020. godine. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidže koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.

Vlatko je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu “Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok. Nakon raspada grupe “Leb i Sol”, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1500 rsd mogu se kupiti u pivnici “Nemir” (Učitelj Tasina 17), Vintage Shop-u (Davidova 9), knjižarama Vulkan (Forum, Delta, Roda), na svim prodajnim mestima Gigstixa, kao i onlajn putem linka: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/3719-vlatko-stefanovski-trio

Cena ulaznice na dan koncerta biće 1800 rsd, ukoliko se sve ulaznice ne rasprodaju ranije.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *