Blog
CMC Vodice

Raspisan konkurs za izvođenje pesama na CMC Festivalu Vodice 2024

CMC televizija raspisuje konkurs za pesme koje će biti predstavljene na CMC Festivalu Vodice 2024. koji će se održati 7. i 8. juna 2024. godine. CMC Festival Vodice je festival zabavne, pop i pop rock muzike.

Kompozicije za festival biraju se putem ovog konkursa i pozivnice koju urednici festivala upućuju diskografskim kućama i renomiranim autorima i izvođačima. Kriterijum za odabir kompozicija je isključivo umetnička vrednost sa akcentom na kvalitet muzike i teksta kao i celokupnog dela. Kompozicije za festival biraće stručni urednici festivala.

Snimljene kompozicije dostavljaju se isključivo putem e-maila: natjecaj@cmc.com.hr. Autor ili izvođač je dužan da dostavi: naziv kompozicije, ime izvođača, ime i prezime autora muzike, teksta i aranžmana, kontakt podatke i kompoziciju u vav formatu (demo ili master verzija). Rok za dostavljanje kompozicija je četvrtak, 29. februar 2024. godine u 12 časova.

Slanjem snimljene kompozicije diskografi, autori i/ili izvođači prenose na organizatora pravo na javno izvođenje iste, kao i objavljivanje snimljene kompozicije na nosačima zvuka i/ili slike i digitalnim servisima u izdanju Croatia Recordsa. Autori i/ili izvođači slanjem snimljene kompozicije prenose na organizatora pravo korišćenja imena, lika i slike kao i biografskih podataka Autora i/ili Umetnika-izvođača, kao i pravo da ovlaste druge da koristiti navedeno u svrhu promocije Festivala. Sva ostala prava pripadaju autorima i/ili izvođačima prema Zakonu o autorskom i srodnim pravima.

Diskografi, autori i/ili izvođači mogu slati samo nove (nikad objavljene) kompozicije i one već snimljene kompozicije koje su prvi put objavljene na albumu 2023. godine ili pripremljene za objavljivanje na albumu 2024. godine, pod uslovom da snimljena kompozicija nije objavljena što se tiče zvaničnog singla albuma. U slučaju da je snimljena kompozicija prethodno objavljena za diskografsku kuću ili je izvodi ekskluzivni izvođač diskografske kuće, autori i/ili izvođači moraju priložiti saglasnost izdavača da snimak može biti objavljen na festivalski nosač zvuka i/ili slike i digitalni servisi u izdanju Croatia Recordsa.

Dostavljanjem snimljene kompozicije na konkurs, autori i/ili izvođači garantuju da ne krše autorska i srodna prava na snimljeno delo, kao i da su regulisali sve odnose sa svim učesnicima u snimljenoj kompoziciji. U slučaju bilo kakvih pravnih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i štetu snosi autor i/ili izvođač. Autori i/ili izvođači nemaju pravo naknadnog povlačenja izabranih kompozicija.

Prijavom na konkurs, autori i/ili izvođači prihvataju sve uslove konkursa i prenose pravo na organizatora da odabrane kompozicije uvrsti na nosače zvuka i slike, da ih emituje putem radija i TV-a i da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava zadržava autor i/ili izvođač.

Rezultati konkursa biće objavljeni na prvoj konferenciji za novinare CMC festivala, koja će biti održana krajem marta 2024. godine.

Foto: Promo/Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *