Blog
Kontakt (2)

Poznat revijalni muzički program osme Kontakt konferencije, showcase-a i festivala

Novi Kontakt nas očekuje od 21. do 23. marta 2024. u organizaciji producentske kuće Kontakt konferencija i promoterske kuće Odličan Hrčak.

#Kontakt24 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave. Revijalni koncertni program Kontakt konferencije i showcase festivala svake godine donosi notu ekskluzive u pop-kulturnim okvirima.

Kada se govori o beogradskim bendovima koji su menjali lice grada i muzičkih tokova, Jarboli su neizbežni. Osam godina nisu nastupali uživo, ali vreme je. Očekujemo ih na osmom Kontaktu. Veliki je i značajan povod njihove nove koncertne priče: 25 godina albuma ,,Dobrodošli“. Jarboli će nastupiti u Dorćol Platzu, 23. marta 2024.

Koncerti Bojane Vunturišević nisu česti, ali često nije dovoljan samo jedan kako bi se zadovoljile strasti njene sve brojnije publike. Umetnica koja je rokerski stav i energiju unela među TikTok generaciju, generaciju „Z“, na poseban način simboliše aktuelnu muziku koja se obraća starijim generacijama otvorenim za eksperimente i onim mlađim kojima live koncerti nisu deo svakodnevnog lifestyle-a. Bojana će nastupiti na osmom Kontaktu 23. marta 2024. u Domu omladine Beograda.

Kada smo kod generacijskih bendova, prva asocijacija jeste KOIKOI, najtraženiji bend u regionu tokom protekle godine. Obišli su Evropu tokom 2023, a s početka proleća će svu sublimiranu energiju da podele na Kontaktu sa domaćom publikom, regionalnim promoterima će još jednom pokazati zašto su na vrhu interesovanja njihovih kolega, a gostima iz Evrope koji budu posetili novo izdanje Kontakta poželeti najžešću muzičku dobrodošlicu u balkanski muzički svet. Njihov nastup u revijalnom delu programa osmog Kontakta doživećemo u Dorćol Platzu 22. marta 2024.

Kako je Kontakt okrenut regionalnim umetnicima, i ove godine će biti prisutni predstavnice Hrvatske – Nebo Belan & Fiumens i Bosne i Hercegovine – Letu Štuke. Glas ovih bendova odjekuje kroz generacije koje su stasavele u bivšoj Jugoslaviji. Neno Belan na Kontakt donosi primorski polet, Štuke kopnenu zbilju kršnih krajeva. Neno Belan u Domu omladine nastupa 21. marta 2024, a Letu Štuke 22. marta. 

Ulaznice za sve koncerte su u prodaji u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd).

Foto: Promo/Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *