Blog
Robert Cray Band

Američki bluz gitarista i pevač Robert Cray nastupa u Beču 25. maja u klubu Porgy & Bess

Nova Jazz & Blues Nights najavljuje koncert Robert Cray Band-a u Beču, u okviru turneje „Groovin’ for 50 Years Tour“. Koncert će se održati 25. maja 2024. u klubu Porgy & Bess.

Bend Roberta Kreja biće na turneji u SAD i Velikoj Britaniji po prvi put od objavljivanja albuma „That’s What I Heard“ 2020. godine. Datumi obuhvataju Kaliforniju u aprilu, a zatim Veliku Britaniju u maju. Robert Cray će nastaviti na severoistok u junu, sa povratkom u Njujork 7. juna u Sony Hall.

“Funky, cool and bad” , tako Cray opisuje album nominovan za Gremi, koji je producirao njegov dugogodišnji saradnik, Stiv Džordan, koji dodaje: „Mislio sam, ako bismo mogli da dobijemo ovu stvar koju je Sem Kuk nekada imao, vrstu zvuka koje su imale prve ploče Sema Kuka, da bismo ovo mogli da izvedemo.”

Robert Cray ne samo da stvara muziku, on stvara istoriju“, piše Guitar Player Magazine. Tokom protekle četiri decenije, Cray je stvorio zvuk koji se uzdiže od američkih korena, bluza, soula i R&B-a, sa pet Gremija, 20 priznatih studijskih i živih albuma koji naglašavaju karijeru bluz Kuće slavnih. U emisiji „That’s Vhat I Heard“, Robert slavi muziku Curtis Mayfield, Bobby “Blue” Bland, The Sensatinal Nightingales i drugih, pored Krejovih sopstvenih pesama.

Krej i Džordan se vraćaju unazad, upoznali su se tokom snimanja dokumentarnog filma o Čaku Beriju „Hail! Hail! Rock ’n’ Roll“, iz 1987. Počeli su da rade zajedno 1999. godine, kada je Džordan producirao „Take Your Shoes Off“, nagrađen Gremijem i nedavni LP nominovan za Gremi „Robert Cray & Hi Rhythm“. „That’s What I Heard“ je njihov šesti album. „Kada počnete da radite sa Stivom, pomalo je teško pobeći od njega“, rekao je Robert.

„Robert je samo sjajna osoba osim što je izvanredan talenat“, ističe Džordan i dodaje: „Ljudi prvo teže njegovom sviranju gitare, ali mislim da je on jedan od najboljih pevača koje sam čuo u životu. Ne samo zbog njegovih pevačkih sposobnosti, već zbog njegovih interpretacija. On je tako poštena duša po mom mišljenju.“

Bend Robert Cray čine: Richard Cousins (bas), Dover Weinberg (klavijature) i Les Falconer (bubnjevi).

Ulaznice možete kupiti na sajtu oeticket.com!

Foto: Promo

 

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *