Blog
20221001_213539mara

Partibrejkersi proslavili 40. rođendan koncertom u SKCNS Fabrika

Slavni rok sastav Partibrejkers održao je u subotu 1. oktobra koncert u Novom Sadu, u SKCNS Fabrika, povodom svog jubileja, 40 godina postojanja benda. Ovo je ujedno bio i poslednji koncert na turneji pod nazivom „40 godina rokenrola“.

Organizatori su objavili da je koncert rasprodat, što je bilo za očekivati, jer su to Brejkersi. Dugo ih nismo slušali u Novom Sadu i još je njihov rođendan. Kapije Fabrike otvorene su oko 20h i ovaj koncertni prostor je za kratko vreme bio krcat. Sa prijateljima sam zauzela najbolju poziciju za slušanje i gledanje koncerta. Fabrika je bila puna, kao što kažu „ni igla da se spusti“.

Novosadski koncert privukao je publiku iz raznih delova Vojvodine. Subotičani, Bačkopalančani, Somborci… A ko je došao na ovaj koncert? Porodice sa decom, pa čak i unucima. Zapazila sam jednu takvu, u prvim redovima. Bilo je tu i tinejdžera (verovatno muzičara), koji su opčinjeno gledali u virtuoze na instrumentima i upijali svaki njihov pokret. Kad smo kod tinejdžera, drago mi je da su posetili ovaj koncert i videli i čuli šta je to pravi rokenrol. U publici sam videla i parove, one malo „starije“ , ali i one mlađe.

Fabrika je grmela uz „Noć“ , „Zemljotres“ , „Lobotomija“ … Požurili su Brejkersi uz stihove „žurim, ne znam gde, žurim da je nađem“ do bloka najvećih hitova. Počinje pesma  „1000 godina“ i tada nastaje ono pravo ludilo u publici, svi pevaju i skaču, ali i slikaju i snimaju kako bi im ostala digitalna uspomena na ovaj koncert.

Usledila je numera „Sirotinjsko carstvo“ koje je jedna od pesama Brejkersa sa najjačom porukom (po mom mišljenju): „I pošten čovek ispadne budala, jer mora da igra, igru bez morala … Život je ovde obučen u rite, delimo se na gladne i na site. Istina se u blatu kupa, cena životu nije skupa.“

„Noćas u gradu“ , „Ono što pokušavam“ , „Hipnotisana gomila“ , „Kreni prema meni“ , „Hoću da znam“ , „Mesečeva kći“ , „Dugo te nema“ , „ Rođen loš“ … najveći hitovi velikog benda doveli su do neverovatne energije u publici i vreme predviđeno za koncert je prošlo veoma brzo.

Koliko god da je bend dobar, usviran i uvežban, toliko je važno i ko stoji za miksetom. Partibrejkersi ne prepuštaju slučaju ništa, pa su sebi obezbedili Ivana Petrovića, jednog od najboljih.

Dragi Brejkersi, srećan vam jubilej i vidimo se uskoro na nekom koncertu.

Tekst i fotografija: Marija Ćurčija

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *