Blog
Osvajači_Marina Pešić (5)

Kultni bend Osvajači 19. oktobra pred beogradskom publikom u mts Dvorani

U okviru jesenje sezone u mts Dvorani, beogradsku publiku će se posle dužeg vremena koncertom obradovati i kragujevački hard rok sastav Osvajači, poznat po čuvenim hitovima “S kim čekaš dan” , “Maska” , “Pronađi me” , “Možda nebo zna” , “Krv i led”… Članovi benda, koji je nastao pre tačno tri decenije (1990), ujedno će nastupom u kultnoj dvorani obeležiti i 30 godina postojanja.

Uoči jubileja poručuju da su se uželeli solo svirki, te da ih raduje susret sa beogradskom publikom. Bend su 90-ih osnovali prepoznatljivi vokal Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas gitarista Saša Popović i bubnjar Miša Raca.

Jedan od značajnijih ljudi koji je učestvovao u radu grupe Osvajači je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski, u čijem studiju je snimljen prvi album “Krv i led”, koji je ujedno bio i producent albuma. Laza Ristovski je na drugom albumu bio gost u pesmi “Sam”. Kada je nastupao sa grupom Osvajači njegova „boja“ oslikavala je specifičan zvuk benda, pa se zato bend po tome posebno razlikovao. Na svoja prva dva albuma, “Krv i led” (objavljenom 1990. godine) i “Sam” (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade “Možda nebo zna” i “S kim čekaš dan”.

Kako najavljuju, sa Beograđanima će se 19. oktobra podsetiti kako ovih čuvenih balada, tako i drugih dinamičnih hitova, koje sve generacije i dan danas pevaju. Danas bend svira u sastavu: Zvonko Pantović Čipi – vokal, Emir Hot – gitara, Nebojša Jakovljević – klavijature, Nenad Branković – bubnjevi, Dejan Ilić – bas gitara, Dušan Simović – gitara. Bend je svojevremeno nastupao i na brojnim domaćim festivalima.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni mts Dvorane i putem Tickets.rs.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *