Blog
Vatra 1 (1)

GORI „VATRA“: Ivan Dečak i ekipa objavili novu pesmu i najavili koncerte u Beogradu i Novom Sadu!

Zbog velikog interesovanja publike grupa Vatra se vraća u Srbiju i za sada su najavili dva koncerta: u Zappa Bazi u Beogradu 20. aprila, i u  novosadskom Domu kulture 21. Aprila.

Frontmen grupe Vatra najavljuje na oba koncertna audio i vizuelni spektakl koji publika neće moći da zaboravi i poziva sve da se pridruže Vatri, koja postaje sve veća, blistavija i sjajnija na čitavom Balkanu.

Svoje fanove su obradovali i novim singlom “Zajedno sami” , koji je sedmi singl sa albuma “Javi se kad stigneš” , nominovanog za prestižnu nagradu Porin u kategoriji “Rock album”. Spot “Zajedno sami” je sniman u Gradskom muzeju Virovitica. Za režiju je zaslužan Filip Gržinčić, a autorski pesmu potpisuju Ivan Dečak i Mihael Kurjančić.

“Nova godina nije se dogodila” , “Javi se kad stigneš” , “Ruska” , “Vidi kako se smiješ” , “Tango” samo su neki od hitova ove grupe koje ćemo čuti na pomenutim koncertima. Vatra je jedan od najpoznatijih mejnstrim rokenrol sastava iz Hrvatske, osnovan 1999. godine. Ono po čemu postaju prepoznatljivi jeste mešanje rokenrol žanrova sa uplivom modernih zvukova.

Prvi album “Između nas” , objavljen 1999. godine, nominovan je za novinarsku rok nagradu „Crni mačak” 2000. godine u kategoriji za „nadu godine”. Drugi album “Anđeo sa greškom” objavili su 2002. godine, a iste godine su potpisali ugovor sa diskografskom kućom Dallas Records. Pesma „Tremolo” sa albuma “Ima li budnih?” , u kojoj se pojavljuje Damir Urban, donela je grupi nagradu Porin za najbolju vokalnu saradnju 2012. godine i tada postaju poznati širom regiona. Istu nagradu za najbolji album alternativne muzike dobijaju za album “VT” 2014. godine.

Sledeće godine dobijaju dve nagrade Porin i to za pesmu godine i za najbolje izvođenje grupe sa vokalom. Obe nagrade su dobili za pesmu „Tango” . Pored dueta sa Damirom Urbanom ono što ih je bacilo u etar čitavog regiona jeste duet sa Massimom Savićem, pesma “Nama se nikuda ne žuri” . Takođe, frontmen benda Ivan Dečak, autor je teksta i muzike velikog hita Mali krug velikih ljudi“ , koju je na svoj jedinstven način snimio i otpevao Massimo. Sve češći nastupi u regionu ih etabliraju u sami vrh balkanske rokenrol scene.

Karte za koncert grupe Vatra u Zappa Bazi mogu se nabaviti preko GigsTix prodajnih mesta po ceni od 1200 dinara dok će na dan koncerta iznositi 1700 dinara. Takođe, i za koncert u novosadskom Domu kulture karte se mogu kupiti u GigsTix prodajnim mestima po ceni od 1400 dinara dok će na dan koncerta iznositi 1700.

Fotografije: Marina Pešić

 

 

 

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *