Blog
goblini_2

Goblini proslavili 30. rođendan u Novom Sadu

Čuveni pank sastav Goblini održao je veliki koncert u Hali 2 Novosadskog Sajma u subotu, 3. decembra. Povod ovog dešavanja je tridesetogodišnjica postojanja benda. Nakon dva velika rođendanska koncerta u Beogradu, pankeri su odlučili da obraduju i Novosađane proslavom jubilarca.

Čast da otvori ovaj koncert pripala je bendu Sicksoul iz Šapca. Momci su nam predstavili svoj album “Anxiozzy” i mogu vam reći da zvuče odlično! Ova četvorka pošteno je razmrdala publiku za sledeći bend.

Fenomenalni Iskaz nastupao je sledeći, a kada je ovaj bend u pitanju, znate da vas čeka mnoooogo energije, skakanja i pevanja. Pa, naravno da je tako i bilo. Kiza, Dača i ostatak benda su napravili pravu furiju u publici. Kiza je u jednom momentu skočio u publiku, a dvoje srećnika pevalo je zajedno sa njim. Blicevi su sevali, svako je želeo da zabeleži najbolji momenat svirke Iskaza. Srećnici su i oni koji su to uspeli jer je Kiza Brzi Gonzales, to već znate. Čas je levo, čas je desno, pa je u publici, pa gore na držačima ozvučenja… Kizo, osim nadimka Neuhvatljivi i Brzi Gonzales, sada imaš i novi – Spiderman. 🙂

Oko 23h na binu su počeli da se penju zvezde večeri Goblini. Uz zvuke pesme “Anja volim te” i gromoglasan aplauz, koncert je zvanično počeo. “Meso” , “U magnovenju” , “Ona” pevali su fanovi zajedno sa Golubom. Goblini su potom dali žmigavac i podsetili nas na neke od najvećih hitova poput “Cipjonka” , “LSD se vraća kući” i “U odbrani zla” . Zatim su se Goblinima priključili Kiza i Dača. Izveli su Iskazovu pesmu “Roze tuljani”, a potom i “Bez promene” koju su zajedno snimili i koja je za veoma kratko vreme postala ogroman hit.

Neizostavna “Deca iz komšiluka” sa snažnom porukom, potom predivna balada “Negde pred zoru”, a nakon nje jedan od najvećih hitova “Daleki put”. Kako to i biva na koncertima Goblina, izvedena je pesma čuvenih KUD Idiota, u čast velikom Tusti. “Pjevaš jednu pjesmu ili pjevaš drugu. Na isto ti uvijek dođe sve. Oni moji znaju, samo njih ne varaju, a ostali su naivčine. Bandijera uvijek ista, ima dvije strane, za prije ili kasnije… “ orilo se Halom 2 Novosadskog Sajma. Usledile su “Ti si taj” , “Luna”, a potom pesma “Voz” koja je u 99% slučajeva poslednja pesma, tj.poslednja pred bis. Za bis Goblini su odabrali “Mirno more” , “Punk’s non dead” , “Ima nas” i za sam kraj “Lorena”.

Goblini dragi, hvala vam što postojite! Vaša verna armija fanova je zahvalna na svemu što nam pružate dugi niz godina. Srećan vam rođendan!

Tekst: Marija Ćurčija

Fotografije: Ivana Jovanović – Remix Press

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *