Blog
Del Arno Bend 2

FEST ZA PAMĆENJE: Joca sa Del Arno bendom priredio žurku za prvi dan penzije

U petak 16. decembra klub Fest u Zemunu bio je preplavljen pozitivnim vibracijama. Del Arno Bend i njihova publika tokom više od dva sata razmenjivali su dobru energiju, jer „DAB je tu da spaja”.

Već na samom početku koncerta, u odmah uzavreloj atmosferi, simbol benda, frontmen Jovan Joca Matić podsetio je da svakog dana treba da kažemo „hvala”. Mnogi zaboravljaju koliko je ova reč važna, koliko znači i koliko zapravo, bar u nekim trenucima ne umemo da uživamo i da se radujemo.

Nizale su se pesme od 1991. godine pa sve do najnovijih. Publika je imala priliku da čuje “Bi-Bap” , “Ova Soba” ,  “Još uvek ima nade” , “Igraj dok te ne sruše” , “Stari lek”… Premijerno je izvedena i do sada neobjavljena numera “Ako ti” ,koju je publika odmah prihvatila na prvo slušanje.

Izuezetno dobro raspoloženi Jovan Matić je ovim koncertom sa svojim fanovima, kako je izjavio, proslavio i svoj prvi dan penzije. Naravno, to se ne odnosi na rad u muzici jer nam priprema toliko toga novog i obećava da publika sigurno neće biti nezadovoljna.

„One nepoznate“ pesme, kako kaže, ostavili su za završnicu. Naravno, to je bila šala jer se, zapravo, radi o velikim hitovima. Publika nikako nije želela kraj koncerta ali, kako je veče odmicalo, Joca je najavio da ima još dve poruke prožete kroz obradu klasika Haustora „Treći svijet“ i  himničnu „Verujem”. Obožavaoci su, međutim, bukvalno tresli „Fest“, ne dajući bendu da napusti scenu, pa su, kao zasluženu nagradu, dobili numeru sa divnim stihovima sa njihovog poslednjeg albuma: “Daj da živimo ponovo, radosno i nežno…”. A u poslednjim satima petka i prvim minutima subote nežnosti i radosti je u „Festu“ bilo na pretek.

Tekst i fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *