Blog
_MG_2910_1

Džiboni ponovio magiju u „Štark areni“

Regionalno popularni umetnik Zlatan Stipišić Džiboni je, posle spektakla u petak u ispunjenoj beogradskoj „Štark areni“, na jednako ubedliv način priedio fantastičan, ponovo trosatni ugođaj posetiocima i dva dana kasnije na istom mestu. Od uvodne „Sreće“ do hita „Činim pravu stvar“ , po tradiciji ponovljenog za sam kraj koncerta u laganijoj verziji, Džibo je uz, kao i uvek, impesivan zvuk, publici darivao najznačajnije numere iz svoje solo karijere koja traje već duže od tri decenije, a gosti su doneli i poseban začin u pogledu repertoara.

Kao i na prvom koncertu, ovacije je izmamila Konstrakta, pridruživši se Džiboniju u „Tajnoj vještini“, da bi zatim zajednički izveli pesmu koja ih vezuje – „Zašto praviš slobna od mene“, tj „od sebe“ u ovoj varijanti. Svojevremeno je upravo Džibo napisao ovaj veliki hit za Dina Dvornika, a pre nekoliko godina Konstraktina „Zemlja gruva“ je snimila obradu.

Prethodno, ugostio je Džiboni nekog koga mnogo duže poznaje – vrsnog pijanistu Matiju Dedića. Na „sigurnu kartu“ je išao i pozivajući Damira Urbana koji mu se pidružio u Areni i pre deset godina. Uveliko su poznate njihove egzibicije u tim situacijama, pa je tako sada, recimo, na bisu, dok su izvodili najveći Urbanov hit „Budi moja voda“, Džiboni bio na impresivnoj bini na kuli u sredini dvorane, dok je Damir pevao – na tribinama.

Nizao je Džiboni pesme bez koje ne može da prođe nijedan njegov koncert – „Tempera“, „Judi, zviri i beštimje“, „Mirakul“, „Dvije duše“, „Oprosti“…  Sjajno su se uklopile i numere sa aktuelnog EP-ja „U po ure“ – „Kiša“ i „Ko si, da si“. Mnoge od njih je oboijla njegova dugogodišnja saradnica, na bini uvek upečatljiva i glasovno impresivna Maya Azucena. Nezaobilazna su bila i sećanja na dugu, velikim hitovima protkanu saradnju sa Oliverom Dragojevićem („Cesarica“ , „U ljubav vjere nemam“).

Džiboni je neko ko se koncetno, produkcijski, odavno izdigao iznad ovdašnjih standarda. Celu priču je podigao na svetski nivo i to je još jednom pokazao u Štark areni.

Foto: Željka Dimić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *