Blog
Iskon_ foto Nataša Žeželj 2

„Drugovanje“ sa grupom Iskon i brojnim gostima na novom izdanju tradicionalne muzike

Etno grupa Iskon objavila je novi, četvrti po redu album tradicionalne muzike „Drugovanje“ za diskografsku kuću Multimedia Music. Na albumu „Drugovanje“ se nalazi 10 tradicionalnih pesama kao i jedan narativ. Ono što je specifično za ovo izdanje je što grupa na svakoj pesmi ima po nekog gosta, grupu ili vokalnog interpretatora tradicionalne muzike i to ne samo iz Srbije, već i iz Meksika, Italije, Francuske i Mađarske.

Ako bismo želeli da nabrojimo sve učesnike i geografski posmatrano krenuli sa severa ka jugu Srbije, onda bi redosled učesnika bio sledeći: Etnokor iz Subotice, Bojana Brdarić iz Sombora, Miloš Zubac iz Novog Sada, Vrelo iz Rume, Rošer etno bend iz Beograda, Amanet iz Beograda, Runo iz Vrnjačke Banje, Izvor iz Vranja i Kos sa Kosovskog Pomoravlja“ ,kažu članovi grupe Iskon i dodaju da su sa njima i „Iskončići“, dečiji hor iz Subotice, kao i prijatelji iz inostranstva sa kojima su snimili dve pesme sa Kosova i Metohije.

Album simbolično zatvara narativ „Ptice“ novosadskog književnika i kantautora Miloša Zupca, jedan od narativa koji su nastali za potrebe obeležavanja 20 godina grupe Iskon, prošle godine na Paliću. Interesantno je napomenuti i da je naslovnu ilustraciju za album „Drugovanje“ nacrtao dugogodišnji prijatelj, a ujedno i bivši član grupe Iskon, Leo Pilipović.

Album je snimljen u studiju Multimedia Music. Produkciju potpisuje Nebojša Brdarić a mastering Boris Jovanović i Boris Krstajić (Master Blaster).

Raduje nas i činjenica da su značaj objavljivanja jednog ovakvog albuma tradicionalne muzike prepoznali i Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Grad Subotica, te su kroz projekte za kulturu u 2022. godini podržali njegovo snimanje i objavljivanje“, zahvalni su članovi grupe Iskon.

 Album „Drugovanje“ dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Foto: Promo/Nataša Žeželj

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *