Blog
Brundanje

Brundanje u Zagrebu uz najjače hrvatske rock ikone povodom 30. rođendana Pivare Medvedgrad

Pivara Medvedgrad 5. i 6. jula u svom dvorištu u Huzjanovoj 36 slavi veliki jubilej na najrockerskiji mogući način, s dva dana nezaustavljivog Brundanja – Craft, Rock & Street Food festivala! Ovaj godišnji event postaje epicentar rock scene u Hrvatskoj, a okupiće najjače aktere koji su obeležili muzičku scenu.

Prvog dana, 5. jula 2024. publika će biti zapljusnuta talasom dobrih vibracija uz nastupe Jonathana, Majki i Let 3. Njihovi tekstovi i muzika već odavno su postali neizostavni deo kolektivne muzičke svesti, a sada će ponovno oduševiti srca obožavaoca. Jonathan, koji je prošle godine na istoj adresi oduševio publiku i ove godine obećava spektakl i upoznavanje sa pesmama sa novog albuma. Goran Bare uz Majke, pesnik ulice i glas generacija, nije samo muzičar – on je ikona. Njegove duboke, emotivne tekstove, isprepletene s neverovatnom muzičkom kompozicijom, stvorile su himne koje su dotakle srca mnogih.

A šta reći za LET 3? Njihova muzika pomera granice, probija tabue i otvara vrata prema neistraženim prostorima ljudske mašte. Njihovi stihovi su izazovni, ritmovi zarazni, a scenski nastupi nezaboravni. Ne pristaju na kompromise, već stvaraju svoj vlastiti put kroz muziku, umetnost i provokaciju.

Ali, to nije kraj priče, jer subota, 6. jula 2024. donosi još eksplozivniji lineup s nastupima Savršenih Marginalaca, Kojota, Jure Stublića & Filma i Pips Chips & Videoclipsa. Ovi bendovi ne samo da su oblikovali generacije, već su i osvojili značajna mesta u istoriji domaće muzike. Savršeni Marginalci, četvorka koju čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize, otvaraju drugo veče, svirajući isključivo prva tri albuma Hladnog piva. Kojoti, legendarni domaći blues rockeri i ove godine će podsetiti na nezaboravne muzičke trenutke. Moderni pop sastav Pips Chips & Videoclips poziva vas da pripremite glasnice, jer vas Pipsi, predvođeni legendarnim Ripperom, očekuju sa repertoarom koji publika obožava. Jura Stublić & Film još je jedan od muzičara i kantautora, čiji su hitovi obeležili generacije. Od emotivnih balada do energičnih rock himni, Stublić će vas provesti kroz širok spektar emocija i muzičkih senzacija te učiniti sve da Brundanje dugo pamtite.

Na Brundanju se ne favorizuje samo muzika, već se na ovom Craft, Rock & Street Food festivalu spaja tridesetogodišnja pivarska tradicija Pivara Medvedgrad sa širokim izborom piva za svačije nepce te vrhunski street food.

Vidimo se 5. i 6. jula 2024. kada će se dvorište Pivara Medvedgrad u Huzjanovoj 36 pretvoriti u metropolu hrvatskog rocka. U petak koncerti počinju od 20, a u subotu od 19 sati. Ulaznice možete kupiti na entrio.hr po ceni od 25 eura po danu. Pripremite se za dva dana intenzivnog rocka, piva i gastronomskih užitaka u Pivara Medvedgrad. Nabavite svoje ulaznice na vreme i pridružit se na proslavi 30. rođendana, na Brundanju – ovo je vikend koji se ne propušta!

Foto: Promo / Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *