Blog
NPZ 1

Zeke proslavile 10. rođendan svirkom u SKCNS Fabrici

Novosadski bend Neprijatelj prelazi zeku proteklog vikenda obeležio je desetogodišnjicu postojanja u SKCNS Fabrici, a ujedno je ovo bila i  promocija novog albuma “Krv, suze i nojz”.

Neon i Kurwabanda nastupili su kao predgrupa Zekama i pošteno zagrejali publiku za nastup koji je usledio. NPZ sam slušala još letos i uželela sam se njihove svirke, jedva sam čekala da zagrme na bini. I jesu, ali loše. Nije do njih, momci su odlično usvirani, ali je dečko za miksetom imao nekih problema i prve dve ili tri pesme su bile toliko glasne, da ne znam kako je publika u prvim redovima izdržala tu količinu buke. Tonac je ubrzo sredio stvari i onda je sve bilo u najboljem redu.

“Ne volim da ne volim” , “Galebe” , “Omča” , “Doviđenja draga” , “Licemeri” , “ Vreme je” , “Mlad i naivan” , “Ja nisam bolestan” , “U vrtlogu”… pevale su nam i svirale Zeke. Publika je u početku bila malo “stegnuta”, valjda zbog gore pomenutog preglasnog početka koncerta. Kako je vreme odmicalo, i oni su se opustili i prepustili koncertu.

Bend je imao i goste na bini, kako to biva i na rođendanskim žurkama. Nebojša Reljin (Proleće), Alen Jovanović (Goblini), Mijodrag Cigljarev (Kolaps), Ivan Černjak (Bunker 13), Robert Rob i Danijel Janković (Rašpa) učinili su da ovaj rođendanski parti bude zapamćen po pozitivnoj atmosferi i odličnom provodu.

Na mene je najveći utisak ostavio sam kraj koncerta kada je bend pozvao publiku da im se pridruži na bini. Gosti muzičari, nekoliko ljudi iz publike, među kojima je bio i jedan dečak od nekih desetak godina pevali su “Odlazim zauvek”. Ovo je bila pesma kojom su nas Zeke pozdravile do nekog sledećeg viđenja. A kakav je to rođendan bez torte? Prijatelj benda, Bane popeo se na binu na samom kraju koncerta i Zekama poklonio rođendansku tortu.

Srećan rođendan! Želimo vam još mnogo albuma, svirki, festivala i dobre energije koju nam nesebično dajete na svojim koncertima!

Tekst i fotografije: Marija Ćurčija

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *