Na talasima slobode

Beograd, 18.5.2019.

U duhu obeležavanja pola veka svoga postojanja, Radio Beograd 202 organizovao je još jednu multimedijalnu izložbu “Na talasima slobode”, koja je otvorena u okviru Beogradske Noći muzeja.  

U subotu 18. maja, od 16 časova do ponoći u holu i foajeu Studija 6, u zgradi Radio Beograda, posetioci Noći muzeja mogli su da vide niz fotografija i eksponata iz prošlosti radija. Jedan deo izložbe bio je posvećen Indeksu 202 – čuvenoj emisiji „Dvestadvojke“ i legendarnom Indeksovom Radio Pozorištu. Kroz sačuvane fotografije i video zapise prikazani su i najvažniji događaji iz istorijata kultne emisije Hit 202, koja je ujedno proslavljala i svoje jubilarne četiri decenije postojanja.

Zajedno sa fotografijama koje su obeležile istoriju ovog radija, odlomcima legendarnih emisija, izloženim primercima starih gramofona i magnetofona sa trakama, bila je postavljena i Marinina izložba fotografija sa autogramima izvođača. Spajajući istoriju i savremena dešavanja kroz Marinine koncertne fotografije, Radio 202 je u istoj noći posetiocima priredio kompletno uživanje. 

O razvoju srpske i jugoslovenske rok muzike govorili su hroničari domaćeg roka: Bogica Mijatović, Petar Janjatović i Aleksandar Žikić. Uživo su nastupali: Dejan Cukić, Stari rok majstori, Branko Marušić Čutura i “Hanting souls”, Vlada El Gigante, kao i grupe „Vinili“ i „Čikine bombone“.

Pored toga što je bila deo programa jedne od najznačajnijih evropskih muzejskih manifestacija, za Marinu je ova izložba bila značajna jer predstavlja nastavak uspešne saradnje sa Radio Beogradom 202 u čijoj organizaciji je imala priliku da po drugi put svoje foto impresije sa koncerata podeli sa publikom. 

na_talasima_slobode_3
na_talasima_slobode_1
na_talasima_slobode_8
na_talasima_slobode_7
na_talasima_slobode_6
na_talasima_slobode_5
na_talasima_slobode_12
na_talasima_slobode_11
na_talasima_slobode_4
na_talasima_slobode_2
na_talasima_slobode_9
na_talasima_slobode_10