Glas koji se vidi, slika koja se cuje

Zenica, 7.4.2017.

Izložba u Zenici koju je sačinjavao odabir fotografija prispelih po osnovu konkursa, otvorena 7. aprila 2017. za Marinu je dobila posebno značenje kada joj je uručena Specijalna nagrada. Plaketa „Glas žene u muzici“ koju je dobila za svoje dve fotografije bila je ujedno i njena prva nagrada za fotografiju. Za postavku ove izložbe, koju su kao izazov za umetničke fotografe iz regiona na temu interpretacije ljudskog glasa postavili portal Glas.ba i udruženje „Zona muzike“, žiri je, u konkurenciji od 200 pristiglih radova, odabrao 30 među kojima i dve Marinine fotografije koje su joj i donele priznanje. Ana Popović, na koncertu u Mikser House u Beogradu 15. januara 2017. i Amy LaVere, na nastupu u Firchie Think Tank Studiju u Novom Sadu, 28. aprila 2016. bili su njeni foto favoriti za ovu temu, a čitaonica Gradske biblioteke u Zenici, gde je izložba otvorena, mesto na kome su, zajedno sa selektovanim radovima, publici pružili svojevrstan uvid u „Glas koji se vidi, slike koja se čuje“. 

Žiri koji je, u ime organizatora, izvršio selekciju radova i doneo odluke o nagradama sačinjavali su: Dado Ruvić (umetnički fotograf i Reutersov fotoreporter), Murat Jašarević (internacionalni majstor fotografije) i Ferida Abdagić (grafički dizajner).

Pored Marine, nagrade na ovoj izložbi dobili su: Branko Galičić (Županja) za fotografiju sa koncerta benda AC/DC u Minhenu – prva nagrada i plaketa „Pobednički glas“, Tea Jagodić (Banja Luka), kojoj je pripala plaketa ”Glas rock and rolla”, Brigita Rafanelli (članica foto-kluba Split) – plaketa ”Ženski glas”, Nino Mujkić (Zenica) – plaketa ”Glas budućnosti” i Senad Tahmaz (Sarajevo) – plaketa ”Glas realnosti”.

glas_koji_se_vidi_3
glas_koji_se_vidi_5
glas_koji_se_vidi_2
glas_koji_se_vidi_1
glas_koji_se_vidi_4